Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Muffinki truskawkowe

Muffinki truskawkowe

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Tarta z białej czekolady plus owoce

Tarta z białej czekolady plus owoce

Lody jogurtowo-truskawkowe

Lody jogurtowo-truskawkowe

Ciasto francuskie z jabłkiem

Ciasto francuskie z jabłkiem

Wakacyjny deser : jogurt z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Wakacyjny deser : jogurt z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Zupa pomidorowa z koperkiem i podwójną dawką czosnku

Zupa pomidorowa z koperkiem i podwójną dawką czosnku

4 kanały o gotowaniu na YOUTUBIE, które warto śledzić

4 kanały o gotowaniu na YOUTUBIE, które warto śledzić

Domowe “Ptasie mleczko” truskawkowe

Domowe “Ptasie mleczko” truskawkowe

5 sposobów na pozbycie się moli spożywczych

5 sposobów na pozbycie się moli spożywczych

WEGE wrap z awokado i kiełkami

WEGE wrap z awokado i kiełkami

ZAKWAS NA ŻUR

Domowej produkcji zakwas na żur. Prosto i bez konserwantów. 

zurek-staropolski

składniki:

  • 1 szklanka - mąki żytniej razowej typ 2000
  • 1 szklanka - mąki żytniej razowej typ 1400
  • 2 szklanki - wody przegotowanej o temp. 60 st. C
  • 1 l - letniej wody przegotowanej
  • 4 ząbki - czosnku
  • 2 piętki - chleba razowego

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS NA ZAKWAS >>>>

loading...