Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

Sycąca zupa z fasoli

Sycąca zupa z fasoli

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Zapiekanka z warzywami i serem gouda

Jesteśmy miłośnikami zapiekanek, a szczególnie tej - z prostymi składnikami. Spróbujcie zapiekanki z warzywami i serem gouda. 

składniki:
4 ziemniaki brokuł połowa czerwonej papryki  

3 łyżki śmietany
 
gałka muszkatołowa
 
2 jajka
 
1 łyżka masła
 
1 cebula
 
4 łyżki bulionu z warzyw
 
szczypiorek posiekany
 
szklanka sera gouda (starty)
sól
pieprz

przyrządzanie:

Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w plastry i gotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty. Następnie odcedź.
Cebulę umyj i pokrój.
Jajka wymieszaj z wywarem, śmietaną, przyprawami i szczypiorkiem.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem.
Ułóż w nim plasterki ziemniaków i cebulę. Dodaj warzywa. Zalej rosołem wymieszanym ze śmietana i przyprawami. Posyp startym żółtym serem.
Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
loading...