Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

Pierogi ze szpinakiem i serem

Pierogi ze szpinakiem i serem

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

Jajka w koszulkach

Jajka w koszulkach

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Sernik jaglany a’la Snickers

Sernik jaglany a’la Snickers

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

Zapiekanka z warzywami i serem gouda

Jesteśmy miłośnikami zapiekanek, a szczególnie tej - z prostymi składnikami. Spróbujcie zapiekanki z warzywami i serem gouda. 

składniki:
4 ziemniaki brokuł połowa czerwonej papryki  

3 łyżki śmietany
 
gałka muszkatołowa
 
2 jajka
 
1 łyżka masła
 
1 cebula
 
4 łyżki bulionu z warzyw
 
szczypiorek posiekany
 
szklanka sera gouda (starty)
sól
pieprz

przyrządzanie:

Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w plastry i gotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty. Następnie odcedź.
Cebulę umyj i pokrój.
Jajka wymieszaj z wywarem, śmietaną, przyprawami i szczypiorkiem.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem.
Ułóż w nim plasterki ziemniaków i cebulę. Dodaj warzywa. Zalej rosołem wymieszanym ze śmietana i przyprawami. Posyp startym żółtym serem.
Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
loading...