Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Muffinki truskawkowe

Muffinki truskawkowe

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Tarta z białej czekolady plus owoce

Tarta z białej czekolady plus owoce

Lody jogurtowo-truskawkowe

Lody jogurtowo-truskawkowe

Ciasto francuskie z jabłkiem

Ciasto francuskie z jabłkiem

Wakacyjny deser : jogurt z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Wakacyjny deser : jogurt z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Zupa pomidorowa z koperkiem i podwójną dawką czosnku

Zupa pomidorowa z koperkiem i podwójną dawką czosnku

4 kanały o gotowaniu na YOUTUBIE, które warto śledzić

4 kanały o gotowaniu na YOUTUBIE, które warto śledzić

Domowe “Ptasie mleczko” truskawkowe

Domowe “Ptasie mleczko” truskawkowe

5 sposobów na pozbycie się moli spożywczych

5 sposobów na pozbycie się moli spożywczych

WEGE wrap z awokado i kiełkami

WEGE wrap z awokado i kiełkami

ZAWIJANIEC ORZECHOWY – POTICA

Przepis prosto ze słowiańskiej kuchni. Orzechowy zawijaniec idealny na świąteczny stół. 

potica-recept

składniki:
Ciasto: 600 g pszennej mąki najlepszej jakości, uprzednio trzymanej w ciepłym miejscu i przesianej 60 g świeżych drożdży 250-300 ml ciepłego mleka 100 g miękkiego masła 3 żółtka 100 g cukru 2 łyżki ciemnego, aromatycznego rumu otarta skórka z jednej cytryny (wcześniej wyszorowanej) szczypta soli tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania i oprószenia formy, cukier waniliowy do posypania gorącego ciasta Nadzienie: 300 g zmielonych włoskich orzechów 0,125 l gorącego mleka (pół szklanki) 150 g cukru 2 łyżki bułki tartej 30 g miękkiego masła 3 łyżki gęstej śmietanki tortowej 2 żółtka ½ łyżeczki zmielonego cynamonu ½ łyżeczki zmielonych goździków sztywna piana z 2 białe

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS NA ZAWIJANIEC SŁOWIAŃSKI POTICA >>>>

loading...