Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Muffinki truskawkowe

Muffinki truskawkowe

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Tarta z białej czekolady plus owoce

Tarta z białej czekolady plus owoce

Lody jogurtowo-truskawkowe

Lody jogurtowo-truskawkowe

Ciasto francuskie z jabłkiem

Ciasto francuskie z jabłkiem

Wakacyjny deser : jogurt z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Wakacyjny deser : jogurt z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Zupa pomidorowa z koperkiem i podwójną dawką czosnku

Zupa pomidorowa z koperkiem i podwójną dawką czosnku

4 kanały o gotowaniu na YOUTUBIE, które warto śledzić

4 kanały o gotowaniu na YOUTUBIE, które warto śledzić

Domowe “Ptasie mleczko” truskawkowe

Domowe “Ptasie mleczko” truskawkowe

5 sposobów na pozbycie się moli spożywczych

5 sposobów na pozbycie się moli spożywczych

WEGE wrap z awokado i kiełkami

WEGE wrap z awokado i kiełkami

Zdrowe muffiny BEZ GRAMA CUKRU

Zdrowe, błyskawiczne i dietetyczne babeczki, które nie zawierają w sobie ani grama cukru!

składniki:

  • 3 dojrzałe banany
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 250 g mąki pszennej razowej
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szklanki siekanych migdałów

przyrządzanie:

  1. Banany rozgniatamy widelcem w misce – nie musi być bardzo dokładnie. W większej misce ubijamy/miksujemy olej z jajkami i dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia oraz cynamon. Po połączeniu składników dodajemy banany i miksujemy na jednolitą, lekko lejącą masę. Na koniec dodajemy migdały i delikatnie mieszamy wszystko łyżką. Migdały możecie zastąpić siekanymi orzechami włoskimi. Ważne aby nie były zbyt drobno pokrojone – mają chrupać podczas jedzenia. Jeżeli potrzebujecie upiec babeczki o delikatnej konsystencji dodajcie zamiast migdałów czy orzechów czubatą łyżkę masła orzechowego.

     

  2. Przekładamy do foremek i pieczemy 20 minut w 200 stopniach.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem

loading...