Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

Zupa krem KREWETKOWY

Zupa krem KREWETKOWY

Jak ugotować ryż na sypko

Jak ugotować ryż na sypko

Owoce w czekoladzie

Owoce w czekoladzie

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Domowy jogurt z musem truskawkowym

Domowy jogurt z musem truskawkowym

Koktajl dwuwarstwowy – z bananem i truskawką

Koktajl dwuwarstwowy – z bananem i truskawką

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

10 pomysłów na deser z okazji DNIA DZIECKA

10 pomysłów na deser z okazji DNIA DZIECKA

10 pomysłów na kolację z okazji DNIA MATKI

10 pomysłów na kolację z okazji DNIA MATKI

Koktajl truskawkowy z sokiem z limonki

Koktajl truskawkowy z sokiem z limonki

Bezmięsne kotlety z brokuła i kalafiora

Bezmięsne kotlety z brokuła i kalafiora

Brokuł z posypką cytrynową

Brokuł z posypką cytrynową

10 przepisów na TORTY urodzinowe

10 przepisów na TORTY urodzinowe

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Zdrowy obiad: QUINOA z warzywami

Macie ochotę na zdrowy obiad i na przejście na lżejszą wakacyjną dietę? Quinoa z warzywami to idealne rozwiązanie.

składniki:
– 120 g quinoa mieszanej – 2 pory – 1 czerwona papryka – 1 cukinia – 1 słoik sosu pomidorowego (350 ml) – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka curry – 1/2 łyżeczki imbiru – sól, pieprz – 500 ml wody

przyrządzanie:

W rondelku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pora pokrojonego w cienkie talarki. Dodajemy przyprawy i chwilkę jeszcze podsmażamy. Cukinię i paprykę kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do rondelka, dodajemy opłukaną quinoa, dolewamy wodę i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut (aż woda się wchłonie i pojawią się kiełki a warzywa zmiękną). Na koniec dodajemy nasz sos pomidorowy, chwilkę gotujemy i podajemy 🙂

loading...