Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

TORCIK Z KIWI

TORCIK Z KIWI

ZUPA KURKOWA

ZUPA KURKOWA

DIP z buraków

DIP z buraków

Koktajl jagodowy z bananem

Koktajl jagodowy z bananem

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

Prosty drink z Malibu i colą

Prosty drink z Malibu i colą

Ziemniaczane łódeczki – łatwa przekąska

Ziemniaczane łódeczki – łatwa przekąska

Gambas al Ajillo – hiszpański sposób na krewetki

Gambas al Ajillo – hiszpański sposób na krewetki

LECZNICZA NALEWKA Z CZARNEGO BZU

LECZNICZA NALEWKA Z CZARNEGO BZU

SOK Z ALOESU

SOK Z ALOESU

Ziemniaki pieczone z masłem, koperkiem i czosnkiem

Ziemniaki pieczone z masłem, koperkiem i czosnkiem

Wrap z serem halloumi i awokado

Wrap z serem halloumi i awokado

Chlebek bananowo-kokosowy

Chlebek bananowo-kokosowy

Domowe lody MIĘTOWE

Domowe lody MIĘTOWE

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki

8 pomysłów na wykorzystanie MASŁA ORZECHOWEGO!

8 pomysłów na wykorzystanie MASŁA ORZECHOWEGO!

Zupa biała

Przepis z książki "365 obiadów za pięć złotych przez Lucynę C. autrokę jedynych praktycznych przepisów z dodatkiem 120 obiadów postnych bez ryb" Warszawa 1873r.

przepis z kuchni: polskiej

Ta zupa gotuje się zwykle na podrobach gęsich lub kurzych. Ugotować z nich zwyczajnym sposobem ROSÓŁ z włoszczyzną, osobno zaś ugotować kaszy perłowej, np. kwaterkę na 5 osób, włożyć w nią sporą łyżkę masła i rozbić do białości; dodać pół kwarty śmietany, rozprowadzić rosołem, zagotować i dać do stołu. Jeżeli ta zupa ma być postna, wtedy zamiast rosołu, ugotować smak z grzybów z włoszczyzną, grzyby poszadkować i wcisnąć cytrynę.   

loading...

Zostaw komentarz.

*