Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Przepis na gołąbki w liściach winogron w stylu orientalnym

Przepis na gołąbki w liściach winogron w stylu orientalnym

Crema catalana

Crema catalana

Jak przetrwać tłusty czwartek na diecie?

Jak przetrwać tłusty czwartek na diecie?

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką

Jak udekorować pączka? 10 inspiracji

Jak udekorować pączka? 10 inspiracji

Lasagne bolognese – włoska receptura

Lasagne bolognese – włoska receptura

Zapiekanka jajeczna z warzywami – idealna na śniadanie

Zapiekanka jajeczna z warzywami – idealna na śniadanie

Pączki z polewą i posypką

Pączki z polewą i posypką

Prosta i szybka sałatka z kuskusem i granatem

Prosta i szybka sałatka z kuskusem i granatem

Domowe pączki- prosty i sprawdzony przepis

Domowe pączki- prosty i sprawdzony przepis

Pesto pietruszkowe prosty przepis

Pesto pietruszkowe prosty przepis

11 produktów, które pomogą Ci wyglądać 10 LAT MŁODZIEJ

11 produktów, które pomogą Ci wyglądać 10 LAT MŁODZIEJ

Tarta pecan

Tarta pecan

Klasyczny domowy sernik – NAJLEPSZY

Klasyczny domowy sernik – NAJLEPSZY

Wianuszki z pomarańczowym lukrem

Wianuszki z pomarańczowym lukrem

ZUPA KREM Z KAWAŁKAMI KURCZAKA

ZUPA KREM Z KAWAŁKAMI KURCZAKA

Zupa czosnkowa po hiszpańsku

Prosta w przygotowaniu zupa, której głównym składnikiem jest czosnek, podawana z grzanką i jajkiem.

przepis z kuchni: hiszpańskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek
8 ząbków czosnku
4 kromki bułki wrocławskiej
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
4 szklanki intensywnego bulionu warzywnego
pół łyżeczki mielonego kminku
1 łyżeczki szafranu
4 jaja
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

przyrządzanie:

W dużym rondlu rozlać oliwę. Wrzucić obrane ze skórki ząbki czosnku i smażyć w całości aż się zrumienią. Następnie czosnek wyjąć i odłożyć. Na tej samej oliwie zrumienić z obu stron kromki bułki. Wyjąć z rondla, zmniejszyć ogień, wsypać paprykę i smażyć przez chwilę. Następnie dodać bulion, kminek i szafran oraz rozgnieciony, usmażony wcześniej czosnek. Doprawić solą i pieprzem i gotować przez 10 minut. Zupę nalać do czterech, żaroodpornych miseczek i do każdej z nich wbić jajko. Na wierzchu ułożyć grzankę i wstawić na 5 minut do nagrzanego do 230 stopni piekarnika. Posypać natką przed podaniem.

loading...