Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

5 skutecznych sposobów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu!

5 skutecznych sposobów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu!

Domowa pizza bianca!

Domowa pizza bianca!

Ryba z warzywami w sosie orientalnym

Ryba z warzywami w sosie orientalnym

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś. Część III

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś. Część III

Budyń z kaszy jaglanej

Budyń z kaszy jaglanej

Pasta do chleba z cukinii

Pasta do chleba z cukinii

Smażony kalafior w bułce tartej

Smażony kalafior w bułce tartej

Fettuccine z bazylią i krewetkami

Fettuccine z bazylią i krewetkami

Frytki z selera

Frytki z selera

Kotlety z czerwonej fasoli

Kotlety z czerwonej fasoli

Ciekawostki dotyczące malin

Ciekawostki dotyczące malin

5 błędów, które popełniamy w odchudzaniu!

5 błędów, które popełniamy w odchudzaniu!

Domowy chlebek naan

Domowy chlebek naan

Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina

Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina

Hummus idealny

Hummus idealny

Pudding z nasionami Chia

Pudding z nasionami Chia

Zupa gulaszowa

Najsłynniejsza z węgierskich zup - niezwykle pożywna i aromatyczna

przepis z kuchni: węgierskiej

liczba porcji: 6

składniki:
600 g wołowiny na gulasz
3 łyżki oleju
2 duże cebule
2 zółte papryki
2 pomidory
2 marchwie
2 pietruszki
1 mały seler
5 - 6 ziemniaków
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 suszona papryczka czereśniowa
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka suszonej szałwi
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
sól




przyrządzanie:

W rondlu rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie zdjąć z ognia i wrzucić mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę mięso i chwilę razem smażyć na niewielkim ogniu. Następnie wlać trochę wody, zmniejszyć ogień i dusić ok. 10 minut. Wrzucić pokrojoną w małe paski paprykę i obrane ze skórek, pozbawione gniazd nasiennych i posiekane pomidory, a także marchewkę, selera i pietruszkę pokrojone w kostkę. Wlać wino i jeszcze nieco wody, dodać kminek, pokruszoną suszoną paprykę, szałwię. Gotować ok. 15 minut, do chwili aż mięso i warzywa zmiękną. Następnie wlać tyle gorącej wody, aby uzyskać gęstą zupę, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, a także sól i przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować do miękkości ziemniaków.      

loading...

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*