Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Łatwy deser mascarpone z malinami

Łatwy deser mascarpone z malinami

Domowa paella z krewetkami

Domowa paella z krewetkami

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Najlepszy przepis na LASAGNE

Najlepszy przepis na LASAGNE

Meksykańska sałatka z NACHOSAMI

Meksykańska sałatka z NACHOSAMI

MAKARON Z BIAŁYM SEREM NA SŁODKO

MAKARON Z BIAŁYM SEREM NA SŁODKO

Szybka przekąska – smażony ser

Szybka przekąska – smażony ser

Stek z polędwicy wołowej + sos z zielonego pieprzu

Stek z polędwicy wołowej + sos z zielonego pieprzu

Hiszpańskie tapas: oliwki marynowane z chilli

Hiszpańskie tapas: oliwki marynowane z chilli

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Sałatka z kozim serem, orzechami, gruszką i miodem

Sałatka z kozim serem, orzechami, gruszką i miodem

Zupa kremowa z ziemniaków i kurczaka

Zupa kremowa z ziemniaków i kurczaka

Sałatka brokułowa z jajkiem i słonecznikiem

Sałatka brokułowa z jajkiem i słonecznikiem

Papryka pieczona z mięsem mielonym i serem feta

Papryka pieczona z mięsem mielonym i serem feta

Zupa gulaszowa

Najsłynniejsza z węgierskich zup - niezwykle pożywna i aromatyczna

przepis z kuchni: węgierskiej

liczba porcji: 6

składniki:
600 g wołowiny na gulasz
3 łyżki oleju
2 duże cebule
2 zółte papryki
2 pomidory
2 marchwie
2 pietruszki
1 mały seler
5 - 6 ziemniaków
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 suszona papryczka czereśniowa
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka suszonej szałwi
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
sól




przyrządzanie:

W rondlu rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie zdjąć z ognia i wrzucić mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę mięso i chwilę razem smażyć na niewielkim ogniu. Następnie wlać trochę wody, zmniejszyć ogień i dusić ok. 10 minut. Wrzucić pokrojoną w małe paski paprykę i obrane ze skórek, pozbawione gniazd nasiennych i posiekane pomidory, a także marchewkę, selera i pietruszkę pokrojone w kostkę. Wlać wino i jeszcze nieco wody, dodać kminek, pokruszoną suszoną paprykę, szałwię. Gotować ok. 15 minut, do chwili aż mięso i warzywa zmiękną. Następnie wlać tyle gorącej wody, aby uzyskać gęstą zupę, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, a także sól i przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować do miękkości ziemniaków.      

loading...

Zostaw komentarz.

*