Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Kurczak chow mein

Kurczak chow mein

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

PIKANTNY SOS Z PAPRYKI do kanapek, mięsa

PIKANTNY SOS Z PAPRYKI do kanapek, mięsa

RACUCHY DROŻDŻOWE według EWY WACHOWICZ

RACUCHY DROŻDŻOWE według EWY WACHOWICZ

Bakłażany faszerowane pysznościami

Bakłażany faszerowane pysznościami

Makaron z sosem grzybowym i prażonymi migdałami

Makaron z sosem grzybowym i prażonymi migdałami

Zielony koktajl z płatkami jaglanymi, kiwi i jęczmieniem

Zielony koktajl z płatkami jaglanymi, kiwi i jęczmieniem

8 świetnych dań z BURAKIEM w roli głównej!

8 świetnych dań z BURAKIEM w roli głównej!

Babka jogurtowa z figami

Babka jogurtowa z figami

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Zupa gulaszowa

Najsłynniejsza z węgierskich zup - niezwykle pożywna i aromatyczna

przepis z kuchni: węgierskiej

liczba porcji: 6

składniki:
600 g wołowiny na gulasz
3 łyżki oleju
2 duże cebule
2 zółte papryki
2 pomidory
2 marchwie
2 pietruszki
1 mały seler
5 - 6 ziemniaków
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 suszona papryczka czereśniowa
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka suszonej szałwi
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
sól




przyrządzanie:

W rondlu rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie zdjąć z ognia i wrzucić mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę mięso i chwilę razem smażyć na niewielkim ogniu. Następnie wlać trochę wody, zmniejszyć ogień i dusić ok. 10 minut. Wrzucić pokrojoną w małe paski paprykę i obrane ze skórek, pozbawione gniazd nasiennych i posiekane pomidory, a także marchewkę, selera i pietruszkę pokrojone w kostkę. Wlać wino i jeszcze nieco wody, dodać kminek, pokruszoną suszoną paprykę, szałwię. Gotować ok. 15 minut, do chwili aż mięso i warzywa zmiękną. Następnie wlać tyle gorącej wody, aby uzyskać gęstą zupę, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, a także sól i przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować do miękkości ziemniaków.      

loading...