Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Zupa szpinakowa z ziemniakami

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

TACOS z kurczakiem i mango

TACOS z kurczakiem i mango

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Jak obrać owoc kaki?

Jak obrać owoc kaki?

Zupa krem z kalafiora i pieczonego jabłka

Takie połączenie z pewnością Cię zaskoczy pod względem smaku. Kalafior i jabłko to niezły duet. Bierzemy tą dwójkę i przyrządzamy z nich smaczny krem. 

składniki:
1 kalafior olej sól 1 łyżka oliwy 2 szklanki bulionu warzywnego śmietana 18% sól i czarny pieprz

przyrządzanie:

 

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora obrać, podzielić na różyczki, ułożyć na blasze i dodać jabłko. Piec przez 20 minut.
  • W garnku rozgrzać oliwę, dodać upieczonego kalafiora, jabłko, podsmażać przez 3 minuty i wlać bulion. Całość gotować przez 5 minut.
  • Wszystko zblendować na gęsty krem i dodać śmietanę. Doprawić do smaku

 

loading...