Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

Pierogi ze szpinakiem i serem

Pierogi ze szpinakiem i serem

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

Jajka w koszulkach

Jajka w koszulkach

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Sernik jaglany a’la Snickers

Sernik jaglany a’la Snickers

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

Zupa krem z kalafiora i pieczonego jabłka

Takie połączenie z pewnością Cię zaskoczy pod względem smaku. Kalafior i jabłko to niezły duet. Bierzemy tą dwójkę i przyrządzamy z nich smaczny krem. 

składniki:
1 kalafior olej sól 1 łyżka oliwy 2 szklanki bulionu warzywnego śmietana 18% sól i czarny pieprz

przyrządzanie:

 

  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora obrać, podzielić na różyczki, ułożyć na blasze i dodać jabłko. Piec przez 20 minut.
  • Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, dodać upieczonego kalafiora wraz z jabłkiem, podsmażać przez 2 – 3 minuty, po czym wlać gorący bulion. Gotować przez 5 minut.
  • Następnie zblendować na bardzo gęsty krem, po czym dodać śmietanę i doprawić do smaku

 

loading...