Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowy zakwas na żurek- najprościej

Domowy zakwas na żurek- najprościej

MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ

MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ

Oczyszczający koktajl pomidorowy

Oczyszczający koktajl pomidorowy

Kremowa zupa z gruszką i marchwią

Kremowa zupa z gruszką i marchwią

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Carpaccio z buraków z kozim serem

Carpaccio z buraków z kozim serem

Milkshake z bananem

Milkshake z bananem

TORT AJERKONIAKOWY

TORT AJERKONIAKOWY

Koktajl kawowy

Koktajl kawowy

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Zupa krem z kalafiora i pieczonego jabłka

Takie połączenie z pewnością Cię zaskoczy pod względem smaku. Kalafior i jabłko to niezły duet. Bierzemy tą dwójkę i przyrządzamy z nich smaczny krem. 

składniki:
1 kalafior olej sól 1 łyżka oliwy 2 szklanki bulionu warzywnego śmietana 18% sól i czarny pieprz

przyrządzanie:

 

  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora obrać, podzielić na różyczki, ułożyć na blasze i dodać jabłko. Piec przez 20 minut.
  • Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, dodać upieczonego kalafiora wraz z jabłkiem, podsmażać przez 2 – 3 minuty, po czym wlać gorący bulion. Gotować przez 5 minut.
  • Następnie zblendować na bardzo gęsty krem, po czym dodać śmietanę i doprawić do smaku

 

loading...