Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

Domowe bułeczki z cynamonem

Domowe bułeczki z cynamonem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

KOKOSANKI- prosty przepis

KOKOSANKI- prosty przepis

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

BULGOGI – grillowana wołowina

BULGOGI – grillowana wołowina

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Zupa pieczarkowa

Aromatyczna zupa z cyklu "nawet ON sobie z nią poradzi"...

przepis z kuchni: polskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
30 dag średniej wielkości pieczarek
1 litr bulionu grzybowego
łyżka masła
0,15 l słodkiej śmietanki
1 łyżka mąki
sól, pieprz
natka pietruszki

przyrządzanie:

Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać.  Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

uwagi:
By otrzymać mocniejszy, bardziej zdecydowany smak, do zupy, jeszcze w trakcie gotowania, dodać można sporą garść natki pietruszki. Będzie smacznie i zdrowo.

loading...