Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Białe szparagi z jajkiem

Białe szparagi z jajkiem

ZDROWE ŚNIADANIE w 5 minut!

ZDROWE ŚNIADANIE w 5 minut!

Dietetyczny sok z marchwi i selera naciowego

Dietetyczny sok z marchwi i selera naciowego

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

KAWA PIERNIKOWA

KAWA PIERNIKOWA

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Chlebek kukurydziany

Chlebek kukurydziany

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Zupa pieczarkowa

Aromatyczna zupa z cyklu "nawet ON sobie z nią poradzi"...

przepis z kuchni: polskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
30 dag średniej wielkości pieczarek
1 litr bulionu grzybowego
łyżka masła
0,15 l słodkiej śmietanki
1 łyżka mąki
sól, pieprz
natka pietruszki

przyrządzanie:

Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać.  Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

uwagi:
By otrzymać mocniejszy, bardziej zdecydowany smak, do zupy, jeszcze w trakcie gotowania, dodać można sporą garść natki pietruszki. Będzie smacznie i zdrowo.

loading...