Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Zupa pieczarkowa

Aromatyczna zupa z cyklu "nawet ON sobie z nią poradzi"...

przepis z kuchni: polskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
30 dag średniej wielkości pieczarek
1 litr bulionu grzybowego
łyżka masła
0,15 l słodkiej śmietanki
1 łyżka mąki
sól, pieprz
natka pietruszki

przyrządzanie:

Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać.  Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

uwagi:
By otrzymać mocniejszy, bardziej zdecydowany smak, do zupy, jeszcze w trakcie gotowania, dodać można sporą garść natki pietruszki. Będzie smacznie i zdrowo.

Podobne artykuły

147 Komentarzy

  1. liza
    13 października 2005 at 12:29 Odpowiedz

    zupka pycha – ale czy mozna kupic gotowy bulion grzybowy?

  2. palce_lizac
    13 października 2005 at 15:46 Odpowiedz

    Można – powinien być dostępny w dowolnym hipermarkecie.

  3. dorsz
    19 listopada 2005 at 12:10 Odpowiedz

    ja jeszcze do tego podsmażam posiekaną cebulę. kiedyś zamiast mąki dodałam trochę makaronu i też była niezła :)

  4. mariusz
    28 listopada 2005 at 16:57 Odpowiedz

    ja zrobiłem według tego przepisu tylko w kosteczkę skroiłem dodatkowo do bulionu pierś z indyka i cała rodzina rozpłynęła się w rozkoszy smaku. dodam że pieczarkową robiłem pierwszy raz w rzyciu. diękuje serdecznie za super przepis!!!

  5. darek
    2 grudnia 2005 at 14:20 Odpowiedz

    życie z pieczarkową to samo rzycie
    pozdrawiam mariusza

  6. ddd
    3 grudnia 2005 at 12:05 Odpowiedz

    życie to sie pisze przez samo ż

  7. elzbietka
    4 grudnia 2005 at 20:15 Odpowiedz

    halo mariusz, ktora klase szkoly skonczyles, ze nie wiesz jak sie pisze zycie. musiales byc slabym uczniem poprostu oslem

  8. Ziutka
    11 grudnia 2005 at 10:59 Odpowiedz

    Cóż kochana Elżbietko. Chyba chodziłaś do jednej klasy z Mariuszem, po porostu korzystaj ze słownika, jeżeli masz problemy z ortografią. \”Po prostu\” piszemy oddzielnie.

  9. dr Miodek-haha
    20 grudnia 2005 at 03:35 Odpowiedz

    Kochana Ziutko, nikt nie jest doskonaly: w twoim przypadku ze wspomnianego przez Ciebie slownika mozemy korzystac jedynie \”bez porostu\” a nie jak sugerujesz \”po porostu\”:):)

  10. edith1
    20 grudnia 2005 at 17:26 Odpowiedz

    Elżbietko – wiódł ślepy kulawego, drzazgę widzisz w oku brata swego a belki we własnym oku nie dostrzegasz

  11. Palce_lizać
    20 grudnia 2005 at 20:10 Odpowiedz

    Kochani, a może jakieś komentarze merytoryczne, dotyczące przepisu.. Święta idą :)

  12. Agnesss
    2 marca 2006 at 14:38 Odpowiedz

    To pyszna mi wyszła zupka z tego przepisu :D
    Pozdrawiam autora :-)

  13. Agnesss
    2 marca 2006 at 14:39 Odpowiedz

    Czytać bez \”To\” ;-)

  14. GrabsoN
    1 czerwca 2006 at 10:50 Odpowiedz

    ucze sie na kucharza na prawde dobra stronka :)
    wszysko OK

  15. Helenka
    13 czerwca 2006 at 17:43 Odpowiedz

    Przepis super! Pieczarkowa wychodzi jak ta lala – palce lizać :)

  16. ewa
    30 czerwca 2006 at 22:50 Odpowiedz

    a jak sie robi bulion grzybowy?

  17. nat27
    24 lipca 2006 at 14:19 Odpowiedz

    do zupki mozna dodac makaronu swiderki bedzie bardziej syta i moj maz sie nawet nia najada ;-)

  18. wertus2
    23 sierpnia 2006 at 15:08 Odpowiedz

    to wszystko jest obrzydliwie paskudne

  19. anulek
    18 września 2006 at 12:46 Odpowiedz

    jeszcze nie robilam a juz mi slinka leci
    jak ugotuje to wam napisze jak smakowala

  20. oska
    18 września 2006 at 21:34 Odpowiedz

    Bulion grzybowy mozesz kupić gotowy w kostkach, wiesz rosołki Knorr lub Winiary tylko nie drobiowe ale grzybowe :D

  21. rachel
    22 września 2006 at 13:44 Odpowiedz

    zupka pyszna. ja dodalam jeszcze ziemniaczki pokrojone w kosteczkę i wyszło super. Polecam

  22. Dorka
    28 września 2006 at 12:43 Odpowiedz

    Zupa wyszła wyśmienita!! Należy pamiętać o proporcjach i na większą ilość bulionu dodać odpowiednio większą ilość pieczarek! Ja dodałam jeszcze 3 duże ziemniaczki pokrojone w kostkę! Śmietany nie łączyłam z mąką tylko dałam tradycyjną zasmażkę, a śmietanę dałam na samym końcu jak już zupka była gotowa, po wylączeniu jej! Dodatkowo żeby śmietana się nie zważyla należy dodać szczyptę soli i zmieszać z niewielką ilością zupy! Polecam! Smacznego!

  23. wiolka
    13 listopada 2006 at 15:34 Odpowiedz

    rewelacja z ziemniakami jest owiele smaczniejsza-kochani poprostu wysmienita na drugi dzien na obiad moj maz chciał jeszcze,wiec…..polecam!!!

  24. emikos
    17 listopada 2006 at 09:23 Odpowiedz

    jutro to wypróbuje, przyjezdzaja rodzice z wizyta

  25. aga
    20 listopada 2006 at 22:21 Odpowiedz

    zupa po prostu rewelacja

  26. Funia
    26 listopada 2006 at 10:41 Odpowiedz

    Ja nie mam problemu ze śmietaną bo używam
    \”Rama –Cremfine, Do gotowania

  27. donia
    4 grudnia 2006 at 14:22 Odpowiedz

    mam wielką ochote na tą zupke i zaraz się biore do gotowania zobaczymy czy jest tak dobra

  28. D
    13 stycznia 2007 at 23:11 Odpowiedz

    Pyszna zupa. Można do bulionu dodać prawdziwych grzybów, wtedy zapach i smak będzie intensywniejszy. Generalnie, pyszny pomysł na obiad.

  29. mery
    8 lutego 2007 at 12:47 Odpowiedz

    a miało być tak smacznie

  30. jacek
    8 lutego 2007 at 21:41 Odpowiedz

    dodać ziemniaki pokrojone w dużą kostkę wcześniej lekko obgotowane

  31. koyot
    19 lutego 2007 at 11:44 Odpowiedz

    ej kucharze!jak sie robi bulion?moze byc z kostki knorra?

  32. Angelika
    22 lutego 2007 at 11:29 Odpowiedz

    Mam pytanie obierac pieczarki??

  33. aneta
    14 kwietnia 2007 at 19:37 Odpowiedz

    jadłam tą zupę u koleżanki bardzo dobra

  34. srak
    20 kwietnia 2007 at 18:21 Odpowiedz

    pycha

  35. Niunia
    27 kwietnia 2007 at 15:27 Odpowiedz

    ja mam 15 latek hehe i zrobiłam tą zupkę … właśnie ją jem i jest pyyszna!!!!!!!!! POLECAM

  36. vonia
    2 maja 2007 at 17:29 Odpowiedz

    2 godzinki temu zjadlam pyszna pieczarkowa…ummmm do tej pory mnie jezyk piecze…byla taka pyszna…i niestety jeszcze goraca:P

  37. Maria471
    6 maja 2007 at 12:02 Odpowiedz

    Zupa naprawde smakowita,ja podałam z makaronem,bo moja rodzina lubi pożywniejsze zupy

  38. nick
    11 maja 2007 at 14:02 Odpowiedz

    opinia

  39. antoni
    5 lipca 2007 at 16:05 Odpowiedz

    zupa niezabardzo…:/łeeee znam lepszy przepis

  40. Ilona
    23 sierpnia 2007 at 10:50 Odpowiedz

    a ja ja wlasnie robie mam nadzieje ze bedzie dobra:)

  41. justysia
    3 września 2007 at 15:41 Odpowiedz

    jest przepyszna:) taka jaka moja mama zawsze robi :)

  42. dorcia
    3 września 2007 at 15:48 Odpowiedz

    zupka pychotka

  43. Pawko IRL
    12 września 2007 at 12:39 Odpowiedz

    właśnie ją robie i spróbuje z tym makaronem.już ślinka mi cieknie mnnniaam>>>>

  44. agi
    5 października 2007 at 12:01 Odpowiedz

    co to znaczy świeży bulion grzybowy?

  45. pablo
    5 października 2007 at 14:36 Odpowiedz

    a ja dodaje ziemniaczki pokrojone w kostke. rewelacha

  46. lukasz
    13 listopada 2007 at 10:41 Odpowiedz

    wlaśnie mam zamiar robic pieczarkową pylko nie będę podsmażał pieczarek tylko wrzucę pokrojone surowe

  47. Dziki
    27 listopada 2007 at 12:12 Odpowiedz

    Świeży bulin grzybowy to bulion z kostki rosołowej :D Właśnie zrobiłem zupke bo mam wolne. Oczywiście z ziemniaczkami bo z makaronem jest BLLE i jest OPTYMALNA. Ciekawe co zrobie jutro?? hmmm

  48. lol
    27 grudnia 2007 at 13:49 Odpowiedz

    Pyszna zupa

  49. michal
    7 stycznia 2008 at 13:19 Odpowiedz

    Antoni madrowac sie mozesz gdzie indizej, jesli masz lepszy przepis podaj go tutaj a my cie ocenimy;) Pozdrawiam

  50. Amarika
    12 stycznia 2008 at 11:45 Odpowiedz

    musi byc bulion grzybowy? ja robie na kostce;-)

  51. paul
    20 stycznia 2008 at 13:05 Odpowiedz

    zupka nie najgorsza

  52. kamil
    24 stycznia 2008 at 14:09 Odpowiedz

    fajny przepis i prypomnial mi sie egzamin praktyczny gdzie m.in byl sos pieczarkowy i byly takie same skladniki mmm pycha mi wyszedl a jutro mam zamiar ja zrobic ta zupke bo jestem w goscinie i maja chec na pieczarkowa

  53. kamil
    24 stycznia 2008 at 14:13 Odpowiedz

    a jak komus nie wyszedl lub mu nie smakuje to czyli nie umial tego zrobic lub po prostu niech odejdzie od kuchni italgregor@wp.pl

  54. lusi
    30 stycznia 2008 at 10:50 Odpowiedz

    Zupka oki ja jeszcze dodaje ziemniaczki i marchewke i jest pysznie:):)

  55. villemo
    8 kwietnia 2008 at 13:02 Odpowiedz

    własnie sie robi, ale mmmm jak pachnie :D jeszcze tylko ziemniaczki musza sie ugotowac i bedzie picus glancuś pyyycha

  56. kokosanka
    16 kwietnia 2008 at 14:20 Odpowiedz

    zupka dobra wszystkim smakowała :)

  57. motylek
    18 kwietnia 2008 at 08:15 Odpowiedz

    Ja dodaje makaron ale nie nitki…i marchewke…przepis jest swietny,naprawde superrrr,latwy szybki i smaczny:)dziekuje za przepis:)

  58. martuś
    22 kwietnia 2008 at 14:13 Odpowiedz

    Super zupka nigdy nie lubiłam pieczarkowej ale teraz polubiłam… pyszna

  59. sds
    16 maja 2008 at 22:36 Odpowiedz

    super

  60. elawia
    21 maja 2008 at 12:24 Odpowiedz

    ja dodaje włoszczyznę bez kapusty i ziemniaki a na końcu kuskus PYCHA

  61. ada
    29 maja 2008 at 19:23 Odpowiedz

    jutro będe robiła to posmakuje

  62. marta
    16 czerwca 2008 at 16:11 Odpowiedz

    zaraz bede robiła mam nadzieje ze bedzie bardzo dobra!!

  63. MADZIA
    20 czerwca 2008 at 14:47 Odpowiedz

    a bulion, to gotowca kupić czy zrobić z kostki???Co lepsze, dla nowicjuszki :)

  64. malysz
    1 lipca 2008 at 16:45 Odpowiedz

    zupa jedwabista;]
    Polecam

  65. mia
    18 sierpnia 2008 at 13:41 Odpowiedz

    do Madzi: co to jest gotowiec bulionu?

  66. annaM
    26 sierpnia 2008 at 16:16 Odpowiedz

    ja lubie do pieczarkowej dodac troche serka topionego i wtedy jest palce lizac :)

  67. galantynka
    2 września 2008 at 11:57 Odpowiedz

    zupka jest pyyycha !!!!!!!!

  68. ml
    28 września 2008 at 01:53 Odpowiedz

    a Marcinowi nie wyszla , bo sie obrazil :P

  69. arturrodegonzalles
    1 października 2008 at 14:26 Odpowiedz

    bèdè pichcil na kolacji multietnicznej w italii blisko Ravenny i myslè ze taka zupka moze posmakowac nawet eskimosowi.

  70. maggie
    14 października 2008 at 15:57 Odpowiedz

    zeby smietana sie nie wazyla nalezy ja po prostu posolic- przed wlaniem do goracej zupy w tym przypadku….. metoda jest niezawodna….. pozdrawiam

  71. mezatka
    20 października 2008 at 09:52 Odpowiedz

    ja zamiast smietany dodaje jogurt naturalny i tez jest pychaaa i w dodatku mniej kalori polecam

  72. agula
    3 listopada 2008 at 18:42 Odpowiedz

    jutro sprubóje ugotować,mam nadzieję że mi wyjdzie…

  73. ON
    8 grudnia 2008 at 11:00 Odpowiedz

    no9 żeby nie było, to ja będę to gotował, ale cykl przepisów ostro wymierzony ;)

  74. lucek1591
    17 grudnia 2008 at 14:21 Odpowiedz

    tego nie da się zjeść:):):)

  75. ewa
    21 stycznia 2009 at 13:05 Odpowiedz

    ja dziś ja ugotuję :D

  76. siwa19204
    26 stycznia 2009 at 18:36 Odpowiedz

    dobra zupka

  77. ja 3
    27 stycznia 2009 at 15:16 Odpowiedz

    swietna zupa

  78. malinka
    19 lutego 2009 at 12:42 Odpowiedz

    poprostu pycha. naprawde polecam wszystkim

  79. nicorette
    26 lutego 2009 at 21:01 Odpowiedz

    po tej zupce można pod drzewkiem poleżeć bo sił po niej brak

  80. rakun
    8 marca 2009 at 00:24 Odpowiedz

    jutro to zrobie dziewczynie na Dzien Kobiet:)

  81. arekzbergen
    8 marca 2009 at 10:02 Odpowiedz

    dajcie na koniec 2 zabki czosnku naprawde poprawi smak o 50% polecam

  82. a
    11 marca 2009 at 22:54 Odpowiedz

    przepyszna – zwłaszcza z czosnkiem. dla ułatwienia zamiast świeżego wywaru wykorzystałam 1 kostkę bulionu grzybowego i 1 kostkę bulionu warzywnego

  83. elinapl
    4 maja 2009 at 20:04 Odpowiedz

    sie nie napracowalam, ugotowalam i podalam na stol:-)))smacznosci:-))
    tylko gdyby to mozna bylo zrobic z naszych polskich pieczarek:-(bo te hiszpanskie to takie bezpluciowe:-((

  84. trebor
    12 maja 2009 at 15:10 Odpowiedz

    uważam, że zupa jest naprawdę b. dobra. Ja osobiście gotowałem na kostkach bulionowych i dodałem trochę czosnku, ale tak naprawdę to każdy może sam sobie doprawić wedle własnych preferencji smakowych. POZDRAWIAM.

  85. mala
    18 maja 2009 at 15:07 Odpowiedz

    czy do tej zupki mozna wkroić ziemniaczki?

  86. Pele
    24 maja 2009 at 23:37 Odpowiedz

    super zupka. Miałem 30 dkg pieczarek i nie wiedziałem co zrobić mojej ukochanej na obiad. Przepis rewelacja. Przede wszystkim szybko i smacznie

  87. malgosia1085
    2 czerwca 2009 at 12:27 Odpowiedz

    super przepis

  88. adam
    22 lipca 2009 at 13:42 Odpowiedz

    dzięki temu przepisowi udała mi się zupa polecam ten przepis

  89. Karolcia
    29 lipca 2009 at 13:30 Odpowiedz

    porada z serkiem topionym jest suuuuuuper Dziękuje:*

  90. KUK
    31 lipca 2009 at 15:16 Odpowiedz

    WSADŻCIE W TO TROCHE SERCA I NIE TRZYMAJCIE SIĘ SZTYWNO PRZEPISU A NA PEWNO BĘDZIE SMACZNE

  91. karolcia24
    6 października 2009 at 11:01 Odpowiedz

    warto dodac cebuli do pieczarek i podsmazyc, naprawde jest pyszna

  92. Dzisiaj ugotuje sobie piecarkową
    13 października 2009 at 11:55 Odpowiedz

    Ja oczywiście nie uznaję zup bez ziemniaków więc prócz pieczarek napewno włożę tam pyrę ;)

  93. Monia
    15 października 2009 at 13:24 Odpowiedz

    Zrobiłam tę zupę naprawdę pyszna dodałam serek topiony wyśmienita palce lizać

  94. askonrad
    28 października 2009 at 22:17 Odpowiedz

    pisze ze czas przygotowania 20 min,mi to zajelo 40min i jeszcze sie gotuje :)

  95. iwona
    4 listopada 2009 at 19:59 Odpowiedz

    Zamiast sztucznego bulionu zupę gotowałam na kościach,pod koniec gotowania zupy dodałam marchew startą na tarce z otworami do jarzyn.(nie rozgotować marchewki ) Ziemniaczki też pasują, ale dobrze smakuje z grzankami lub zapiekanym pieczywem z masłem cebulowym.

  96. sylwia
    13 listopada 2009 at 09:44 Odpowiedz

    ale o co chodzi z tym serkiem topionym, do zupy mam wrzucic? ile? jaki dokladnie? nidy tak nie robiłam

  97. kasia86
    4 grudnia 2009 at 20:57 Odpowiedz

    Zupa…rewelacja;)Według przepisu i bez kombinowania;)dzięki;)

  98. ewelina
    10 grudnia 2009 at 19:11 Odpowiedz

    Zupa ekstra naprawde warto ją ugotować.POZDRAWIAM…

  99. martunia
    20 grudnia 2009 at 14:50 Odpowiedz

    prosta i łatwa, nie miałam śmietanki więc dodalam mleka, a na końcu wszystko zblendowalam, i była zupa krem.

  100. anka
    23 grudnia 2009 at 20:00 Odpowiedz

    jest ok

  101. G@BI
    7 stycznia 2010 at 13:17 Odpowiedz

    właśne gotuję tę zupkę i szczerze mówiąc ciekawa jestem czy będzie smakowała moim chłopakom :)

  102. kucharek
    23 stycznia 2010 at 22:31 Odpowiedz

    nie samowita zupka jak u mamy a zrobilem ja sammmm :-}

  103. ADRIAN
    25 stycznia 2010 at 11:00 Odpowiedz

    ciekawe czy taka dobra jak muwicie zobaczymy

  104. 19domi92
    15 lutego 2010 at 11:47 Odpowiedz

    Super ! ugotowałam i wyszłam mi pyszna :) Dzięki pozdrawiam

  105. grosik
    24 lutego 2010 at 12:01 Odpowiedz

    nawet nawet, szybka i prosta w przygotowaniu :) i w smaku znosna

  106. Trus
    2 marca 2010 at 09:24 Odpowiedz

    Brzmi apetycznie. Tylko śmietana się warzy a nie waży :/

  107. kasia
    5 marca 2010 at 13:19 Odpowiedz

    nawed dobra!

  108. brel0
    10 marca 2010 at 20:15 Odpowiedz

    osobiscie woli po Polsku z ziemniakami i starta marchewka pietrucha selerem

  109. samba
    12 marca 2010 at 13:15 Odpowiedz

    kocham grzyby!!!

  110. dd
    19 marca 2010 at 18:27 Odpowiedz

    super zupka… szybka i bezproblemowa i smak super:)

  111. xXxMyroNxXx
    21 marca 2010 at 10:15 Odpowiedz

    Zupa extra

  112. Agata
    17 kwietnia 2010 at 11:30 Odpowiedz

    Zrobiłam przed chwilką i jest pyszna. Dodałam jeszcze makaronu, ale zupa naprawdę jest PYSZNA. pozdrawiam

  113. Polonista
    20 maja 2010 at 17:56 Odpowiedz

    Adrian ,, mówicie \” kasia ,, nawet\” .. idioci

  114. Maria
    12 czerwca 2010 at 21:46 Odpowiedz

    zamiast śmietany dodaję trójkącik topionego serka śmietankowego

  115. asior
    21 czerwca 2010 at 12:55 Odpowiedz

    beznadzieja

  116. margo
    21 października 2010 at 17:26 Odpowiedz

    bardzo skromna:(
    ja dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki startą marchewkę i drobny makaron np muszelki a pieczarek nie smazę (dodaję surowe- mniej kaloryczne)

  117. PIOTR
    22 października 2010 at 17:33 Odpowiedz

    GDZIE MAM KUPIC BULION GRZYGOWY JESTEM W KENI NA KONTRAKCIE:?????

  118. jarek
    10 listopada 2010 at 10:49 Odpowiedz

    ochyda

  119. kiga
    29 listopada 2010 at 10:02 Odpowiedz

    naprawde super zupka

  120. xena
    30 listopada 2010 at 09:57 Odpowiedz

    A czemu brakuje kości czy to schabowej czy rosołowej,jest lepszy smak zupy ,polecam dodawajcie wtedy taka zupa ma na pewno smak a i gdzie warzywa?

  121. ja
    20 grudnia 2010 at 11:14 Odpowiedz

    no zobacza zaraz ide ja gotowac

  122. Nish
    29 grudnia 2010 at 18:12 Odpowiedz

    Na kosci i z wloszczyzna zupa zupelnie inaczej smakuje!

  123. jarek
    14 stycznia 2011 at 13:53 Odpowiedz

    ja tam zamiast pieczarek wole sex , mówie wam pyszniutkie

  124. mati
    15 stycznia 2011 at 18:40 Odpowiedz

    ja gotuje na rosole ma calkie inny smak

  125. kati
    17 stycznia 2011 at 13:31 Odpowiedz

    nie macie pojecia o gotowaniu

  126. gruby
    1 lutego 2011 at 18:30 Odpowiedz

    ta zupa jest genijalna a wręcz fantastyczna

  127. olo
    10 lutego 2011 at 08:36 Odpowiedz

    Dlaczego < > (sobie poradzi)?Ppragnę zwrócić uwagę na płeć szefów kuchni hotelów, restauracji czy na pokładzie okrętów. Tym samym występuję przeciw stereotypom i w obronie płci męskiej. Przejdę teraz do lektury przepisu i jeśli nie będzie on (co z omówionej rekomendacji wynika) zbyt banalny zaczynam gotowanie.

  128. Madzia
    18 marca 2011 at 15:37 Odpowiedz

    przy mega katarze, który absolutnie zabrał moje wyczucie smaku uważam, że zupa smakuje całkiem dobrze :)

  129. elka
    20 marca 2011 at 18:08 Odpowiedz

    czy to prawda zeby smietana sie nie zwazyla trzeba dodac do niej soli.

  130. simon
    29 maja 2011 at 17:50 Odpowiedz

    napweno bedze dobra. jak kucharz dobry zupa tez

  131. GOSC
    18 lipca 2011 at 13:30 Odpowiedz

    NAPEWNO LEPIEJ SMAKUJE ZUPA JAK DODAMY WARZYWA JEST LEPSZY SMAK I ZAPACH.AZ SIE CHCE SIE JESC

  132. matahari
    4 sierpnia 2011 at 14:13 Odpowiedz

    ale co to za zupa…ani to krem..ani w niej makaronu czy ziemniakow…

  133. p
    24 listopada 2011 at 12:08 Odpowiedz

    szef kuchni albo kucharez na pokładzie to po prostu ma czas na taką pracę. kobieta ma dom i dzieci więc nie bawi sie w te czasochłonne zawody

  134. A.
    12 lutego 2012 at 12:28 Odpowiedz

    Nie powinno smażyć się na maśle. To raczej jest zupa \”nic\”.

  135. kelner
    24 lutego 2012 at 13:18 Odpowiedz

    Proponuję pod koniec gotowania dodać ziemniaka pokrojonego w drobną kostkę, marchewkę pokrojoną w cieniutkie plasterki, garść makaronu i łyżeczkę majeranku. Taka zupa może stanowić doskonały obiad \”jednodaniowy\”

  136. gladiolus
    8 marca 2012 at 08:40 Odpowiedz

    spróbuję żonę wyręczyć w dniu jej święta

  137. dog
    25 kwietnia 2012 at 13:37 Odpowiedz

    calkiem dobre jak doda sie dwa pokrojone drobno ziemniaki garsc drobno posiekanej cebuli pol sredniej marchwi pokrojonej w kostke odrobina suszonego czosnku lisc laurowy

    a pieczarki to na masle z odrobina bazylii :)

    zupka miodzio akurat na jeden dzien :)

    do zupy proponuje kopytka

  138. zuza
    4 czerwca 2012 at 13:55 Odpowiedz

    Na pewno z włoszczyzną a zamiast ziemniaków proponuję podawać z drobnym makaronem,jest wtedy bardziej delikatna:))

  139. aniela
    13 października 2012 at 16:58 Odpowiedz

    ja podsmażylam pieczareczki z cebulka dodalam do bulionu wczesniej ugotowanego z warzywami tj marchew pietruszka ziemniak pozniej dodalam usmazone pieczarki pozniej dolewamy śmietane ciut wiecej nie zaszkodzi ;) i pietruszka
    co do przypraw sól odrobina pieprzu wegety ziele ang lisc laurowy z makaronem tez dobrze smakuje ja osobiscie preferuje z ziemniakami SmaczneGO ;))

  140. super
    17 stycznia 2013 at 16:30 Odpowiedz

    w tej zupinie z przepisu. nie ma nic treściwego.

  141. Smakosz
    20 kwietnia 2013 at 20:09 Odpowiedz

    Ja przyzadzam te zupe trochę inaczej:
    Pieczarki miksuje blendzerem,a zamiast smietany i masla dodaje serek smietankowy topiony zupe podaje z makaronem…palce lizac

  142. asia
    29 kwietnia 2013 at 16:22 Odpowiedz

    ja robie z ziemniakami , szczypiorkiem i cytryna a reszta standardowo

  143. mama
    11 czerwca 2013 at 18:28 Odpowiedz

    do \”p\”
    Piszesz, że \”szef kuchni albo kucharez na pokładzie to po prostu ma czas na taką pracę. kobieta ma dom i dzieci więc nie bawi sie w te czasochłonne zawody\”
    Chyba żartujesz… to jest tak prosta zupa, że nawet mój 12-letni syn ją gotuje. Jak z takimi prostymi daniami sobie nie radzisz to współczuję Twojej rodzinie, chyba głodni chodzą albo codziennie mrożoną pizzę wpierniczacie na obiad. Gotowanie to kwestia dobrej organizacji czasu a nie ple-ple na kompie, więc do garów a nie wypowiadać się tutaj jak to Ci ciężko i czasu nie masz aby rodzinie coś ugotować

  144. Ania
    7 września 2013 at 09:52 Odpowiedz

    Ile komentarzy,tyle przepisów na zupe pieczarkową. Wypróbuję wszystkie i napiszę,która mi osobiście najbardziej przypadła do gustu (a raczej do smaku :))

  145. wiolka
    10 listopada 2013 at 09:05 Odpowiedz

    Sprobujcie dodac serek topiony-gouda i garstke drobnego makaronu-pycha

  146. Edih
    18 stycznia 2014 at 17:55 Odpowiedz

    A ja wyczytalam,ze mozna dodac lane kluski. Nie wiem jak to bedzie smakowalo razem ale wlasnie biore sie za gotowanie wiec mam nadzieje,ze zaskocze domownikow …..

  147. MAJA
    23 marca 2014 at 12:37 Odpowiedz

    wszystkie przepisy OK ale ja zamiast makaronu, klusek czy ziemniakow dodaję grubej kaszy pęczak oczywiście w takiej ilości,żeby nie zrobiła się klucha.Spróbujcie, polecam.

Zostaw komentarz.

*