Polecamy

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Pachnący Ryż Jaśminowy

Pachnący Ryż Jaśminowy

Rusza Bacardi Legacy Cocktail Competition 2015

Rusza Bacardi Legacy Cocktail Competition 2015

Oliwkowe złoto – rośnie sprzedaż hiszpańskich oliwek

Oliwkowe złoto – rośnie sprzedaż hiszpańskich oliwek

Zupa pieczarkowa

Aromatyczna zupa z cyklu "nawet ON sobie z nią poradzi"...

przepis z kuchni: polskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
30 dag średniej wielkości pieczarek
1 litr bulionu grzybowego
łyżka masła
0,15 l słodkiej śmietanki
1 łyżka mąki
sól, pieprz
natka pietruszki

przyrządzanie:

Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać.  Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

uwagi:
By otrzymać mocniejszy, bardziej zdecydowany smak, do zupy, jeszcze w trakcie gotowania, dodać można sporą garść natki pietruszki. Będzie smacznie i zdrowo.

Podobne artykuły

147 Komentarzy

  1. liza
    13 października 2005 at 12:29 Odpowiedz

    zupka pycha – ale czy mozna kupic gotowy bulion grzybowy?

  2. palce_lizac
    13 października 2005 at 15:46 Odpowiedz

    Można – powinien być dostępny w dowolnym hipermarkecie.

  3. dorsz
    19 listopada 2005 at 12:10 Odpowiedz

    ja jeszcze do tego podsmażam posiekaną cebulę. kiedyś zamiast mąki dodałam trochę makaronu i też była niezła :)

  4. mariusz
    28 listopada 2005 at 16:57 Odpowiedz

    ja zrobiłem według tego przepisu tylko w kosteczkę skroiłem dodatkowo do bulionu pierś z indyka i cała rodzina rozpłynęła się w rozkoszy smaku. dodam że pieczarkową robiłem pierwszy raz w rzyciu. diękuje serdecznie za super przepis!!!

  5. darek
    2 grudnia 2005 at 14:20 Odpowiedz

    życie z pieczarkową to samo rzycie
    pozdrawiam mariusza

  6. ddd
    3 grudnia 2005 at 12:05 Odpowiedz

    życie to sie pisze przez samo ż

  7. elzbietka
    4 grudnia 2005 at 20:15 Odpowiedz

    halo mariusz, ktora klase szkoly skonczyles, ze nie wiesz jak sie pisze zycie. musiales byc slabym uczniem poprostu oslem

  8. Ziutka
    11 grudnia 2005 at 10:59 Odpowiedz

    Cóż kochana Elżbietko. Chyba chodziłaś do jednej klasy z Mariuszem, po porostu korzystaj ze słownika, jeżeli masz problemy z ortografią. \”Po prostu\” piszemy oddzielnie.

  9. dr Miodek-haha
    20 grudnia 2005 at 03:35 Odpowiedz

    Kochana Ziutko, nikt nie jest doskonaly: w twoim przypadku ze wspomnianego przez Ciebie slownika mozemy korzystac jedynie \”bez porostu\” a nie jak sugerujesz \”po porostu\”:):)

  10. edith1
    20 grudnia 2005 at 17:26 Odpowiedz

    Elżbietko – wiódł ślepy kulawego, drzazgę widzisz w oku brata swego a belki we własnym oku nie dostrzegasz

  11. Palce_lizać
    20 grudnia 2005 at 20:10 Odpowiedz

    Kochani, a może jakieś komentarze merytoryczne, dotyczące przepisu.. Święta idą :)

  12. Agnesss
    2 marca 2006 at 14:38 Odpowiedz

    To pyszna mi wyszła zupka z tego przepisu :D
    Pozdrawiam autora :-)

  13. Agnesss
    2 marca 2006 at 14:39 Odpowiedz

    Czytać bez \”To\” ;-)

  14. GrabsoN
    1 czerwca 2006 at 10:50 Odpowiedz

    ucze sie na kucharza na prawde dobra stronka :)
    wszysko OK

  15. Helenka
    13 czerwca 2006 at 17:43 Odpowiedz

    Przepis super! Pieczarkowa wychodzi jak ta lala – palce lizać :)

  16. ewa
    30 czerwca 2006 at 22:50 Odpowiedz

    a jak sie robi bulion grzybowy?

  17. nat27
    24 lipca 2006 at 14:19 Odpowiedz

    do zupki mozna dodac makaronu swiderki bedzie bardziej syta i moj maz sie nawet nia najada ;-)

  18. wertus2
    23 sierpnia 2006 at 15:08 Odpowiedz

    to wszystko jest obrzydliwie paskudne

  19. anulek
    18 września 2006 at 12:46 Odpowiedz

    jeszcze nie robilam a juz mi slinka leci
    jak ugotuje to wam napisze jak smakowala

  20. oska
    18 września 2006 at 21:34 Odpowiedz

    Bulion grzybowy mozesz kupić gotowy w kostkach, wiesz rosołki Knorr lub Winiary tylko nie drobiowe ale grzybowe :D

  21. rachel
    22 września 2006 at 13:44 Odpowiedz

    zupka pyszna. ja dodalam jeszcze ziemniaczki pokrojone w kosteczkę i wyszło super. Polecam

  22. Dorka
    28 września 2006 at 12:43 Odpowiedz

    Zupa wyszła wyśmienita!! Należy pamiętać o proporcjach i na większą ilość bulionu dodać odpowiednio większą ilość pieczarek! Ja dodałam jeszcze 3 duże ziemniaczki pokrojone w kostkę! Śmietany nie łączyłam z mąką tylko dałam tradycyjną zasmażkę, a śmietanę dałam na samym końcu jak już zupka była gotowa, po wylączeniu jej! Dodatkowo żeby śmietana się nie zważyla należy dodać szczyptę soli i zmieszać z niewielką ilością zupy! Polecam! Smacznego!

  23. wiolka
    13 listopada 2006 at 15:34 Odpowiedz

    rewelacja z ziemniakami jest owiele smaczniejsza-kochani poprostu wysmienita na drugi dzien na obiad moj maz chciał jeszcze,wiec…..polecam!!!

  24. emikos
    17 listopada 2006 at 09:23 Odpowiedz

    jutro to wypróbuje, przyjezdzaja rodzice z wizyta

  25. aga
    20 listopada 2006 at 22:21 Odpowiedz

    zupa po prostu rewelacja

  26. Funia
    26 listopada 2006 at 10:41 Odpowiedz

    Ja nie mam problemu ze śmietaną bo używam
    \”Rama –Cremfine, Do gotowania

  27. donia
    4 grudnia 2006 at 14:22 Odpowiedz

    mam wielką ochote na tą zupke i zaraz się biore do gotowania zobaczymy czy jest tak dobra

  28. D
    13 stycznia 2007 at 23:11 Odpowiedz

    Pyszna zupa. Można do bulionu dodać prawdziwych grzybów, wtedy zapach i smak będzie intensywniejszy. Generalnie, pyszny pomysł na obiad.

  29. mery
    8 lutego 2007 at 12:47 Odpowiedz

    a miało być tak smacznie

  30. jacek
    8 lutego 2007 at 21:41 Odpowiedz

    dodać ziemniaki pokrojone w dużą kostkę wcześniej lekko obgotowane

  31. koyot
    19 lutego 2007 at 11:44 Odpowiedz

    ej kucharze!jak sie robi bulion?moze byc z kostki knorra?

  32. Angelika
    22 lutego 2007 at 11:29 Odpowiedz

    Mam pytanie obierac pieczarki??

  33. aneta
    14 kwietnia 2007 at 19:37 Odpowiedz

    jadłam tą zupę u koleżanki bardzo dobra

  34. srak
    20 kwietnia 2007 at 18:21 Odpowiedz

    pycha

  35. Niunia
    27 kwietnia 2007 at 15:27 Odpowiedz

    ja mam 15 latek hehe i zrobiłam tą zupkę … właśnie ją jem i jest pyyszna!!!!!!!!! POLECAM

  36. vonia
    2 maja 2007 at 17:29 Odpowiedz

    2 godzinki temu zjadlam pyszna pieczarkowa…ummmm do tej pory mnie jezyk piecze…byla taka pyszna…i niestety jeszcze goraca:P

  37. Maria471
    6 maja 2007 at 12:02 Odpowiedz

    Zupa naprawde smakowita,ja podałam z makaronem,bo moja rodzina lubi pożywniejsze zupy

  38. nick
    11 maja 2007 at 14:02 Odpowiedz

    opinia

  39. antoni
    5 lipca 2007 at 16:05 Odpowiedz

    zupa niezabardzo…:/łeeee znam lepszy przepis

  40. Ilona
    23 sierpnia 2007 at 10:50 Odpowiedz

    a ja ja wlasnie robie mam nadzieje ze bedzie dobra:)

  41. justysia
    3 września 2007 at 15:41 Odpowiedz

    jest przepyszna:) taka jaka moja mama zawsze robi :)

  42. dorcia
    3 września 2007 at 15:48 Odpowiedz

    zupka pychotka

  43. Pawko IRL
    12 września 2007 at 12:39 Odpowiedz

    właśnie ją robie i spróbuje z tym makaronem.już ślinka mi cieknie mnnniaam>>>>

  44. agi
    5 października 2007 at 12:01 Odpowiedz

    co to znaczy świeży bulion grzybowy?

  45. pablo
    5 października 2007 at 14:36 Odpowiedz

    a ja dodaje ziemniaczki pokrojone w kostke. rewelacha

  46. lukasz
    13 listopada 2007 at 10:41 Odpowiedz

    wlaśnie mam zamiar robic pieczarkową pylko nie będę podsmażał pieczarek tylko wrzucę pokrojone surowe

  47. Dziki
    27 listopada 2007 at 12:12 Odpowiedz

    Świeży bulin grzybowy to bulion z kostki rosołowej :D Właśnie zrobiłem zupke bo mam wolne. Oczywiście z ziemniaczkami bo z makaronem jest BLLE i jest OPTYMALNA. Ciekawe co zrobie jutro?? hmmm

  48. lol
    27 grudnia 2007 at 13:49 Odpowiedz

    Pyszna zupa

  49. michal
    7 stycznia 2008 at 13:19 Odpowiedz

    Antoni madrowac sie mozesz gdzie indizej, jesli masz lepszy przepis podaj go tutaj a my cie ocenimy;) Pozdrawiam

  50. Amarika
    12 stycznia 2008 at 11:45 Odpowiedz

    musi byc bulion grzybowy? ja robie na kostce;-)

  51. paul
    20 stycznia 2008 at 13:05 Odpowiedz

    zupka nie najgorsza

  52. kamil
    24 stycznia 2008 at 14:09 Odpowiedz

    fajny przepis i prypomnial mi sie egzamin praktyczny gdzie m.in byl sos pieczarkowy i byly takie same skladniki mmm pycha mi wyszedl a jutro mam zamiar ja zrobic ta zupke bo jestem w goscinie i maja chec na pieczarkowa

  53. kamil
    24 stycznia 2008 at 14:13 Odpowiedz

    a jak komus nie wyszedl lub mu nie smakuje to czyli nie umial tego zrobic lub po prostu niech odejdzie od kuchni italgregor@wp.pl

  54. lusi
    30 stycznia 2008 at 10:50 Odpowiedz

    Zupka oki ja jeszcze dodaje ziemniaczki i marchewke i jest pysznie:):)

  55. villemo
    8 kwietnia 2008 at 13:02 Odpowiedz

    własnie sie robi, ale mmmm jak pachnie :D jeszcze tylko ziemniaczki musza sie ugotowac i bedzie picus glancuś pyyycha

  56. kokosanka
    16 kwietnia 2008 at 14:20 Odpowiedz

    zupka dobra wszystkim smakowała :)

  57. motylek
    18 kwietnia 2008 at 08:15 Odpowiedz

    Ja dodaje makaron ale nie nitki…i marchewke…przepis jest swietny,naprawde superrrr,latwy szybki i smaczny:)dziekuje za przepis:)

  58. martuś
    22 kwietnia 2008 at 14:13 Odpowiedz

    Super zupka nigdy nie lubiłam pieczarkowej ale teraz polubiłam… pyszna

  59. sds
    16 maja 2008 at 22:36 Odpowiedz

    super

  60. elawia
    21 maja 2008 at 12:24 Odpowiedz

    ja dodaje włoszczyznę bez kapusty i ziemniaki a na końcu kuskus PYCHA

  61. ada
    29 maja 2008 at 19:23 Odpowiedz

    jutro będe robiła to posmakuje

  62. marta
    16 czerwca 2008 at 16:11 Odpowiedz

    zaraz bede robiła mam nadzieje ze bedzie bardzo dobra!!

  63. MADZIA
    20 czerwca 2008 at 14:47 Odpowiedz

    a bulion, to gotowca kupić czy zrobić z kostki???Co lepsze, dla nowicjuszki :)

  64. malysz
    1 lipca 2008 at 16:45 Odpowiedz

    zupa jedwabista;]
    Polecam

  65. mia
    18 sierpnia 2008 at 13:41 Odpowiedz

    do Madzi: co to jest gotowiec bulionu?

  66. annaM
    26 sierpnia 2008 at 16:16 Odpowiedz

    ja lubie do pieczarkowej dodac troche serka topionego i wtedy jest palce lizac :)

  67. galantynka
    2 września 2008 at 11:57 Odpowiedz

    zupka jest pyyycha !!!!!!!!

  68. ml
    28 września 2008 at 01:53 Odpowiedz

    a Marcinowi nie wyszla , bo sie obrazil :P

  69. arturrodegonzalles
    1 października 2008 at 14:26 Odpowiedz

    bèdè pichcil na kolacji multietnicznej w italii blisko Ravenny i myslè ze taka zupka moze posmakowac nawet eskimosowi.

  70. maggie
    14 października 2008 at 15:57 Odpowiedz

    zeby smietana sie nie wazyla nalezy ja po prostu posolic- przed wlaniem do goracej zupy w tym przypadku….. metoda jest niezawodna….. pozdrawiam

  71. mezatka
    20 października 2008 at 09:52 Odpowiedz

    ja zamiast smietany dodaje jogurt naturalny i tez jest pychaaa i w dodatku mniej kalori polecam

  72. agula
    3 listopada 2008 at 18:42 Odpowiedz

    jutro sprubóje ugotować,mam nadzieję że mi wyjdzie…

  73. ON
    8 grudnia 2008 at 11:00 Odpowiedz

    no9 żeby nie było, to ja będę to gotował, ale cykl przepisów ostro wymierzony ;)

  74. lucek1591
    17 grudnia 2008 at 14:21 Odpowiedz

    tego nie da się zjeść:):):)

  75. ewa
    21 stycznia 2009 at 13:05 Odpowiedz

    ja dziś ja ugotuję :D

  76. siwa19204
    26 stycznia 2009 at 18:36 Odpowiedz

    dobra zupka

  77. ja 3
    27 stycznia 2009 at 15:16 Odpowiedz

    swietna zupa

  78. malinka
    19 lutego 2009 at 12:42 Odpowiedz

    poprostu pycha. naprawde polecam wszystkim

  79. nicorette
    26 lutego 2009 at 21:01 Odpowiedz

    po tej zupce można pod drzewkiem poleżeć bo sił po niej brak

  80. rakun
    8 marca 2009 at 00:24 Odpowiedz

    jutro to zrobie dziewczynie na Dzien Kobiet:)

  81. arekzbergen
    8 marca 2009 at 10:02 Odpowiedz

    dajcie na koniec 2 zabki czosnku naprawde poprawi smak o 50% polecam

  82. a
    11 marca 2009 at 22:54 Odpowiedz

    przepyszna – zwłaszcza z czosnkiem. dla ułatwienia zamiast świeżego wywaru wykorzystałam 1 kostkę bulionu grzybowego i 1 kostkę bulionu warzywnego

  83. elinapl
    4 maja 2009 at 20:04 Odpowiedz

    sie nie napracowalam, ugotowalam i podalam na stol:-)))smacznosci:-))
    tylko gdyby to mozna bylo zrobic z naszych polskich pieczarek:-(bo te hiszpanskie to takie bezpluciowe:-((

  84. trebor
    12 maja 2009 at 15:10 Odpowiedz

    uważam, że zupa jest naprawdę b. dobra. Ja osobiście gotowałem na kostkach bulionowych i dodałem trochę czosnku, ale tak naprawdę to każdy może sam sobie doprawić wedle własnych preferencji smakowych. POZDRAWIAM.

  85. mala
    18 maja 2009 at 15:07 Odpowiedz

    czy do tej zupki mozna wkroić ziemniaczki?

  86. Pele
    24 maja 2009 at 23:37 Odpowiedz

    super zupka. Miałem 30 dkg pieczarek i nie wiedziałem co zrobić mojej ukochanej na obiad. Przepis rewelacja. Przede wszystkim szybko i smacznie

  87. malgosia1085
    2 czerwca 2009 at 12:27 Odpowiedz

    super przepis

  88. adam
    22 lipca 2009 at 13:42 Odpowiedz

    dzięki temu przepisowi udała mi się zupa polecam ten przepis

  89. Karolcia
    29 lipca 2009 at 13:30 Odpowiedz

    porada z serkiem topionym jest suuuuuuper Dziękuje:*

  90. KUK
    31 lipca 2009 at 15:16 Odpowiedz

    WSADŻCIE W TO TROCHE SERCA I NIE TRZYMAJCIE SIĘ SZTYWNO PRZEPISU A NA PEWNO BĘDZIE SMACZNE

  91. karolcia24
    6 października 2009 at 11:01 Odpowiedz

    warto dodac cebuli do pieczarek i podsmazyc, naprawde jest pyszna

  92. Dzisiaj ugotuje sobie piecarkową
    13 października 2009 at 11:55 Odpowiedz

    Ja oczywiście nie uznaję zup bez ziemniaków więc prócz pieczarek napewno włożę tam pyrę ;)

  93. Monia
    15 października 2009 at 13:24 Odpowiedz

    Zrobiłam tę zupę naprawdę pyszna dodałam serek topiony wyśmienita palce lizać

  94. askonrad
    28 października 2009 at 22:17 Odpowiedz

    pisze ze czas przygotowania 20 min,mi to zajelo 40min i jeszcze sie gotuje :)

  95. iwona
    4 listopada 2009 at 19:59 Odpowiedz

    Zamiast sztucznego bulionu zupę gotowałam na kościach,pod koniec gotowania zupy dodałam marchew startą na tarce z otworami do jarzyn.(nie rozgotować marchewki ) Ziemniaczki też pasują, ale dobrze smakuje z grzankami lub zapiekanym pieczywem z masłem cebulowym.

  96. sylwia
    13 listopada 2009 at 09:44 Odpowiedz

    ale o co chodzi z tym serkiem topionym, do zupy mam wrzucic? ile? jaki dokladnie? nidy tak nie robiłam

  97. kasia86
    4 grudnia 2009 at 20:57 Odpowiedz

    Zupa…rewelacja;)Według przepisu i bez kombinowania;)dzięki;)

  98. ewelina
    10 grudnia 2009 at 19:11 Odpowiedz

    Zupa ekstra naprawde warto ją ugotować.POZDRAWIAM…

  99. martunia
    20 grudnia 2009 at 14:50 Odpowiedz

    prosta i łatwa, nie miałam śmietanki więc dodalam mleka, a na końcu wszystko zblendowalam, i była zupa krem.

  100. anka
    23 grudnia 2009 at 20:00 Odpowiedz

    jest ok

  101. G@BI
    7 stycznia 2010 at 13:17 Odpowiedz

    właśne gotuję tę zupkę i szczerze mówiąc ciekawa jestem czy będzie smakowała moim chłopakom :)

  102. kucharek
    23 stycznia 2010 at 22:31 Odpowiedz

    nie samowita zupka jak u mamy a zrobilem ja sammmm :-}

  103. ADRIAN
    25 stycznia 2010 at 11:00 Odpowiedz

    ciekawe czy taka dobra jak muwicie zobaczymy

  104. 19domi92
    15 lutego 2010 at 11:47 Odpowiedz

    Super ! ugotowałam i wyszłam mi pyszna :) Dzięki pozdrawiam

  105. grosik
    24 lutego 2010 at 12:01 Odpowiedz

    nawet nawet, szybka i prosta w przygotowaniu :) i w smaku znosna

  106. Trus
    2 marca 2010 at 09:24 Odpowiedz

    Brzmi apetycznie. Tylko śmietana się warzy a nie waży :/

  107. kasia
    5 marca 2010 at 13:19 Odpowiedz

    nawed dobra!

  108. brel0
    10 marca 2010 at 20:15 Odpowiedz

    osobiscie woli po Polsku z ziemniakami i starta marchewka pietrucha selerem

  109. samba
    12 marca 2010 at 13:15 Odpowiedz

    kocham grzyby!!!

  110. dd
    19 marca 2010 at 18:27 Odpowiedz

    super zupka… szybka i bezproblemowa i smak super:)

  111. xXxMyroNxXx
    21 marca 2010 at 10:15 Odpowiedz

    Zupa extra

  112. Agata
    17 kwietnia 2010 at 11:30 Odpowiedz

    Zrobiłam przed chwilką i jest pyszna. Dodałam jeszcze makaronu, ale zupa naprawdę jest PYSZNA. pozdrawiam

  113. Polonista
    20 maja 2010 at 17:56 Odpowiedz

    Adrian ,, mówicie \” kasia ,, nawet\” .. idioci

  114. Maria
    12 czerwca 2010 at 21:46 Odpowiedz

    zamiast śmietany dodaję trójkącik topionego serka śmietankowego

  115. asior
    21 czerwca 2010 at 12:55 Odpowiedz

    beznadzieja

  116. margo
    21 października 2010 at 17:26 Odpowiedz

    bardzo skromna:(
    ja dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki startą marchewkę i drobny makaron np muszelki a pieczarek nie smazę (dodaję surowe- mniej kaloryczne)

  117. PIOTR
    22 października 2010 at 17:33 Odpowiedz

    GDZIE MAM KUPIC BULION GRZYGOWY JESTEM W KENI NA KONTRAKCIE:?????

  118. jarek
    10 listopada 2010 at 10:49 Odpowiedz

    ochyda

  119. kiga
    29 listopada 2010 at 10:02 Odpowiedz

    naprawde super zupka

  120. xena
    30 listopada 2010 at 09:57 Odpowiedz

    A czemu brakuje kości czy to schabowej czy rosołowej,jest lepszy smak zupy ,polecam dodawajcie wtedy taka zupa ma na pewno smak a i gdzie warzywa?

  121. ja
    20 grudnia 2010 at 11:14 Odpowiedz

    no zobacza zaraz ide ja gotowac

  122. Nish
    29 grudnia 2010 at 18:12 Odpowiedz

    Na kosci i z wloszczyzna zupa zupelnie inaczej smakuje!

  123. jarek
    14 stycznia 2011 at 13:53 Odpowiedz

    ja tam zamiast pieczarek wole sex , mówie wam pyszniutkie

  124. mati
    15 stycznia 2011 at 18:40 Odpowiedz

    ja gotuje na rosole ma calkie inny smak

  125. kati
    17 stycznia 2011 at 13:31 Odpowiedz

    nie macie pojecia o gotowaniu

  126. gruby
    1 lutego 2011 at 18:30 Odpowiedz

    ta zupa jest genijalna a wręcz fantastyczna

  127. olo
    10 lutego 2011 at 08:36 Odpowiedz

    Dlaczego < > (sobie poradzi)?Ppragnę zwrócić uwagę na płeć szefów kuchni hotelów, restauracji czy na pokładzie okrętów. Tym samym występuję przeciw stereotypom i w obronie płci męskiej. Przejdę teraz do lektury przepisu i jeśli nie będzie on (co z omówionej rekomendacji wynika) zbyt banalny zaczynam gotowanie.

  128. Madzia
    18 marca 2011 at 15:37 Odpowiedz

    przy mega katarze, który absolutnie zabrał moje wyczucie smaku uważam, że zupa smakuje całkiem dobrze :)

  129. elka
    20 marca 2011 at 18:08 Odpowiedz

    czy to prawda zeby smietana sie nie zwazyla trzeba dodac do niej soli.

  130. simon
    29 maja 2011 at 17:50 Odpowiedz

    napweno bedze dobra. jak kucharz dobry zupa tez

  131. GOSC
    18 lipca 2011 at 13:30 Odpowiedz

    NAPEWNO LEPIEJ SMAKUJE ZUPA JAK DODAMY WARZYWA JEST LEPSZY SMAK I ZAPACH.AZ SIE CHCE SIE JESC

  132. matahari
    4 sierpnia 2011 at 14:13 Odpowiedz

    ale co to za zupa…ani to krem..ani w niej makaronu czy ziemniakow…

  133. p
    24 listopada 2011 at 12:08 Odpowiedz

    szef kuchni albo kucharez na pokładzie to po prostu ma czas na taką pracę. kobieta ma dom i dzieci więc nie bawi sie w te czasochłonne zawody

  134. A.
    12 lutego 2012 at 12:28 Odpowiedz

    Nie powinno smażyć się na maśle. To raczej jest zupa \”nic\”.

  135. kelner
    24 lutego 2012 at 13:18 Odpowiedz

    Proponuję pod koniec gotowania dodać ziemniaka pokrojonego w drobną kostkę, marchewkę pokrojoną w cieniutkie plasterki, garść makaronu i łyżeczkę majeranku. Taka zupa może stanowić doskonały obiad \”jednodaniowy\”

  136. gladiolus
    8 marca 2012 at 08:40 Odpowiedz

    spróbuję żonę wyręczyć w dniu jej święta

  137. dog
    25 kwietnia 2012 at 13:37 Odpowiedz

    calkiem dobre jak doda sie dwa pokrojone drobno ziemniaki garsc drobno posiekanej cebuli pol sredniej marchwi pokrojonej w kostke odrobina suszonego czosnku lisc laurowy

    a pieczarki to na masle z odrobina bazylii :)

    zupka miodzio akurat na jeden dzien :)

    do zupy proponuje kopytka

  138. zuza
    4 czerwca 2012 at 13:55 Odpowiedz

    Na pewno z włoszczyzną a zamiast ziemniaków proponuję podawać z drobnym makaronem,jest wtedy bardziej delikatna:))

  139. aniela
    13 października 2012 at 16:58 Odpowiedz

    ja podsmażylam pieczareczki z cebulka dodalam do bulionu wczesniej ugotowanego z warzywami tj marchew pietruszka ziemniak pozniej dodalam usmazone pieczarki pozniej dolewamy śmietane ciut wiecej nie zaszkodzi ;) i pietruszka
    co do przypraw sól odrobina pieprzu wegety ziele ang lisc laurowy z makaronem tez dobrze smakuje ja osobiscie preferuje z ziemniakami SmaczneGO ;))

  140. super
    17 stycznia 2013 at 16:30 Odpowiedz

    w tej zupinie z przepisu. nie ma nic treściwego.

  141. Smakosz
    20 kwietnia 2013 at 20:09 Odpowiedz

    Ja przyzadzam te zupe trochę inaczej:
    Pieczarki miksuje blendzerem,a zamiast smietany i masla dodaje serek smietankowy topiony zupe podaje z makaronem…palce lizac

  142. asia
    29 kwietnia 2013 at 16:22 Odpowiedz

    ja robie z ziemniakami , szczypiorkiem i cytryna a reszta standardowo

  143. mama
    11 czerwca 2013 at 18:28 Odpowiedz

    do \”p\”
    Piszesz, że \”szef kuchni albo kucharez na pokładzie to po prostu ma czas na taką pracę. kobieta ma dom i dzieci więc nie bawi sie w te czasochłonne zawody\”
    Chyba żartujesz… to jest tak prosta zupa, że nawet mój 12-letni syn ją gotuje. Jak z takimi prostymi daniami sobie nie radzisz to współczuję Twojej rodzinie, chyba głodni chodzą albo codziennie mrożoną pizzę wpierniczacie na obiad. Gotowanie to kwestia dobrej organizacji czasu a nie ple-ple na kompie, więc do garów a nie wypowiadać się tutaj jak to Ci ciężko i czasu nie masz aby rodzinie coś ugotować

  144. Ania
    7 września 2013 at 09:52 Odpowiedz

    Ile komentarzy,tyle przepisów na zupe pieczarkową. Wypróbuję wszystkie i napiszę,która mi osobiście najbardziej przypadła do gustu (a raczej do smaku :))

  145. wiolka
    10 listopada 2013 at 09:05 Odpowiedz

    Sprobujcie dodac serek topiony-gouda i garstke drobnego makaronu-pycha

  146. Edih
    18 stycznia 2014 at 17:55 Odpowiedz

    A ja wyczytalam,ze mozna dodac lane kluski. Nie wiem jak to bedzie smakowalo razem ale wlasnie biore sie za gotowanie wiec mam nadzieje,ze zaskocze domownikow …..

  147. MAJA
    23 marca 2014 at 12:37 Odpowiedz

    wszystkie przepisy OK ale ja zamiast makaronu, klusek czy ziemniakow dodaję grubej kaszy pęczak oczywiście w takiej ilości,żeby nie zrobiła się klucha.Spróbujcie, polecam.

Zostaw komentarz.

*