Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pikantne tacos wegetariańskie

Pikantne tacos wegetariańskie

DIETA PALEO: nowy skuteczny sposób na schudnięcie?

DIETA PALEO: nowy skuteczny sposób na schudnięcie?

7 zdrowych przekąsek, przez które NIE PRZYTYJESZ!

7 zdrowych przekąsek, przez które NIE PRZYTYJESZ!

Smoothie bananowe z mlekiem kokosowym

Smoothie bananowe z mlekiem kokosowym

Bakłażan i cukinia zapiekane w sosie pomidorowym i serze

Bakłażan i cukinia zapiekane w sosie pomidorowym i serze

Zdrowa surówka z marchewką i kiełkami

Zdrowa surówka z marchewką i kiełkami

7 nietypowych pomysłów na wykorzystanie w daniach FIG!

7 nietypowych pomysłów na wykorzystanie w daniach FIG!

Świetne kanapki z twarożkiem i figami!

Świetne kanapki z twarożkiem i figami!

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Domowy sos AIOLI

Domowy sos AIOLI

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Spaghetti z sosem groszkowym

Spaghetti z sosem groszkowym

Rabarbarowe muffiny

Rabarbarowe muffiny

Domowe lody kokosowe

Domowe lody kokosowe

Zupa z awokado

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 cytryna
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 4 łyżeczki czerwonego kawioru
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • biały pieprz

Owoce awokado umyć, starannie osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Łyżeczką wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki. Cytrynę dokładnie wyszorować pod gorąca wodą, osuszyć. Odkroić kilka plasterków, zostawić je do dekoracji, z pozostałej części wycisnąć sok. Miąższ awokado skropić sokiem z cytryny i bardzo dokładnie rozgnieść widelcem na puree. Wymieszać ze śmietaną, a następnie z zimnym bulionem warzywnym. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Zupę rozlać do talerzy, każdą porcję udekorować plasterkami cytryny i posypać koperkiem.
loading...