Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Aromatyczne krewetki z patelni

Aromatyczne krewetki z patelni

Sałatka z serkiem wiejskim

Sałatka z serkiem wiejskim

Kurczak z ryżem i szpinakiem

Kurczak z ryżem i szpinakiem

Jamajskie ciasto imbirowe – przepis Jamiego Olivera

Jamajskie ciasto imbirowe – przepis Jamiego Olivera

Domowa lemoniada z cytrusów

Domowa lemoniada z cytrusów

Grillowana pierś z kurczaka z burakami

Grillowana pierś z kurczaka z burakami

Zapiekanka  rybna – przepis Jamiego Olivera

Zapiekanka rybna – przepis Jamiego Olivera

Sałatka ryżowa z orzechami i ananasem

Sałatka ryżowa z orzechami i ananasem

Tatar z łososia z kiszonym ogórkiem

Tatar z łososia z kiszonym ogórkiem

Łosoś z dipem z awokado

Łosoś z dipem z awokado

Elegancka sałatka z buraczków

Elegancka sałatka z buraczków

Dorsz pieczony z cytryną

Dorsz pieczony z cytryną

Szklanka zdrowia z nasionami chia

Szklanka zdrowia z nasionami chia

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Sałatka na bogato z krewetkami i parmezanem

Sałatka na bogato z krewetkami i parmezanem

Dietetyczna zupa z kurczakiem i warzywami

Dietetyczna zupa z kurczakiem i warzywami

Zupa z awokado

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 cytryna
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 4 łyżeczki czerwonego kawioru
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • biały pieprz

Owoce awokado umyć, starannie osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Łyżeczką wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki. Cytrynę dokładnie wyszorować pod gorąca wodą, osuszyć. Odkroić kilka plasterków, zostawić je do dekoracji, z pozostałej części wycisnąć sok. Miąższ awokado skropić sokiem z cytryny i bardzo dokładnie rozgnieść widelcem na puree. Wymieszać ze śmietaną, a następnie z zimnym bulionem warzywnym. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Zupę rozlać do talerzy, każdą porcję udekorować plasterkami cytryny i posypać koperkiem.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*