Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Szarlotka z masą budyniową

Szarlotka z masą budyniową

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Zupa z awokado

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 cytryna
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 4 łyżeczki czerwonego kawioru
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • biały pieprz

Owoce awokado umyć, starannie osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Łyżeczką wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki. Cytrynę dokładnie wyszorować pod gorąca wodą, osuszyć. Odkroić kilka plasterków, zostawić je do dekoracji, z pozostałej części wycisnąć sok. Miąższ awokado skropić sokiem z cytryny i bardzo dokładnie rozgnieść widelcem na puree. Wymieszać ze śmietaną, a następnie z zimnym bulionem warzywnym. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Zupę rozlać do talerzy, każdą porcję udekorować plasterkami cytryny i posypać koperkiem.
loading...