Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Makaron z sosem ze świeżych pomidorów

Makaron z sosem ze świeżych pomidorów

Muffiny marcepanowo- czekoladowe!

Muffiny marcepanowo- czekoladowe!

Wegetariańskie kotlety z cieciorki

Wegetariańskie kotlety z cieciorki

Drugie śniadanie – dlaczego jest tak ważne?

Drugie śniadanie – dlaczego jest tak ważne?

2 przepisy na zupy na ochłodę wg. szefa kuchni Marco Ghia!

2 przepisy na zupy na ochłodę wg. szefa kuchni Marco Ghia!

Radzimy, jak prawidłowo przechowywać żywność w lodówce!

Radzimy, jak prawidłowo przechowywać żywność w lodówce!

ICE TEA brzoskwiniowo-miodowa

ICE TEA brzoskwiniowo-miodowa

Dlaczego warto jeść ryby? Poznaj 7 ważnych powodów

Dlaczego warto jeść ryby? Poznaj 7 ważnych powodów

Domowa babka makowa z lukrem

Domowa babka makowa z lukrem

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Truskawkowy shake w wersji FIT

Truskawkowy shake w wersji FIT

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Zupa z awokado

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 cytryna
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 4 łyżeczki czerwonego kawioru
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • biały pieprz

Owoce awokado umyć, starannie osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Łyżeczką wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki. Cytrynę dokładnie wyszorować pod gorąca wodą, osuszyć. Odkroić kilka plasterków, zostawić je do dekoracji, z pozostałej części wycisnąć sok. Miąższ awokado skropić sokiem z cytryny i bardzo dokładnie rozgnieść widelcem na puree. Wymieszać ze śmietaną, a następnie z zimnym bulionem warzywnym. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Zupę rozlać do talerzy, każdą porcję udekorować plasterkami cytryny i posypać koperkiem.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*