Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowy zakwas na żurek- najprościej

Domowy zakwas na żurek- najprościej

MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ

MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ

Oczyszczający koktajl pomidorowy

Oczyszczający koktajl pomidorowy

Kremowa zupa z gruszką i marchwią

Kremowa zupa z gruszką i marchwią

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Carpaccio z buraków z kozim serem

Carpaccio z buraków z kozim serem

Milkshake z bananem

Milkshake z bananem

TORT AJERKONIAKOWY

TORT AJERKONIAKOWY

Koktajl kawowy

Koktajl kawowy

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Zupa z kurek

Nie tylko borowiki dają prawdziwie cudowny aromat i smak

przepis z kuchni: polskiej

czas: 60 minut

liczba porcji: 4

składniki:

ok. 300 g kurek
1 litr bulionu grzybowego (może być z kostki)
1/4 szklanki białego wina
100 ml gęstej śmietany
sól, biały pieprz
posiekana natka pietruszki
1 łyzka oliwy z oliwek

 

przyrządzanie:

Kurki oczyścić, obrać i dokładnie umyć. Nieco osuszone wrzucić do garnka na niezbyt rozgrzaną oliwę. Dusić przez ok. 15 minut pod przykryciem, często mieszając. Następnie zalać je winem i litrem bulionu grzybowego (ugotowanym np. na nóżkach grzybów albo z kostki). Dodac sól i pieprz i gotować pod przykryciem przez ok. 30 minut. Nieco wystudzić. Śmietanę rozprowadzić ze szczyptą soli i kilkoma łyżkami zupy, a następnie wlać do garnka i wymieszać. POdawać z makaroenm lub grzankami z serem. Każdą porcję udekorować posiekaną natka pietruszki.

loading...