Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZIELONA BOMBA WITAMINOWA: sałata + kiwi + jabłko + migdały

ZIELONA BOMBA WITAMINOWA: sałata + kiwi + jabłko + migdały

5 słodkich prezentów, które wykonasz samodzielnie!

5 słodkich prezentów, które wykonasz samodzielnie!

ZAKWAS NA BARSZCZ

ZAKWAS NA BARSZCZ

8 pomysłów na wykorzystanie w daniach IMBIRU!

8 pomysłów na wykorzystanie w daniach IMBIRU!

Kawowe muffiny

Kawowe muffiny

ZAPIEKANKA NA OSTRO: z serem, pieczarkami i makaronem

ZAPIEKANKA NA OSTRO: z serem, pieczarkami i makaronem

8 zdrowotnych właściwości WODY Z KAKTUSA

8 zdrowotnych właściwości WODY Z KAKTUSA

3 powody, dla których warto PIĆ KOKTAJLE CODZIENNIE!

3 powody, dla których warto PIĆ KOKTAJLE CODZIENNIE!

3 składnikowe ciasteczka BEZ CUKRU

3 składnikowe ciasteczka BEZ CUKRU

Pizza z tuńczykiem i kaparami

Pizza z tuńczykiem i kaparami

Koktajl z masłem orzechowym, daktylami i płatkami ryżowymi

Koktajl z masłem orzechowym, daktylami i płatkami ryżowymi

CIASTECZKA Z DODATKIEM SŁODYCZY KINDER

CIASTECZKA Z DODATKIEM SŁODYCZY KINDER

SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

7 produktów, które uniemożliwiają ci SPOKOJNY SEN

7 produktów, które uniemożliwiają ci SPOKOJNY SEN

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Zielony koktajl: szpinak + limonka + miód + banan

Zielony koktajl: szpinak + limonka + miód + banan

Zupa z selera naciowego

Kremowa, deliktana zupa o charakterystycznym selerowym smaku

czas: 70 minut

liczba porcji: 4

składniki:

500 g selera naciowego
1 cebula
80 g sera (rokpol czy ser topiony)
oliwa z oliwek
100 ml śmietany
1 l wywaru warzywnego
sól, pieprz
łyżka soku z cytryny

przyrządzanie:

Seler naciowy dokładnie umyć. Łodygę drobno pokroić, a liście oderwać i zostawić do przybrania. Cebulę drobno posiekać.
W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę. Wrzucić seler i dusić do miękkości. Ostudzić i zmiksować.
Do masy selerowej wlać gorący wywar z jarzyn i sok cytrynowy. Zupę zagotować i wrzucić do niej rozdrobniony ser. Pogrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając aż ser się rozpuści.Doprawić do smaku. Po zdjęciu z ognia dodać posoloną śmietanę. Każdą porcję dekorować listkami selera.

loading...