Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Łosoś pieczony z zielonym pieprzem

Łosoś pieczony z zielonym pieprzem

Szpinak zapiekany serem pleśniowym

Szpinak zapiekany serem pleśniowym

Brokuły zapiekane pod beszamelem

Brokuły zapiekane pod beszamelem

5 porad kulinarnych – ŁĄCZENIE PRODUKTÓW

5 porad kulinarnych – ŁĄCZENIE PRODUKTÓW

Tartaletki z pieczarkami i serem gorgonzolą

Tartaletki z pieczarkami i serem gorgonzolą

Domowe bułeczki cynamonowe

Domowe bułeczki cynamonowe

Brushetta z pomidorami i bazylią

Brushetta z pomidorami i bazylią

Zupa krem z ziemniaków

Zupa krem z ziemniaków

Bułeczki pizzowe – szybka przekąska

Bułeczki pizzowe – szybka przekąska

8 porad kulinarnych dotyczących WARZYW, SMAŻENIA

8 porad kulinarnych dotyczących WARZYW, SMAŻENIA

Jak zrobić prawdziwy domowy makaron?

Jak zrobić prawdziwy domowy makaron?

Szybkie babeczki bananowe

Szybkie babeczki bananowe

Kapuśniaczki prosty przepis

Kapuśniaczki prosty przepis

Domowy groszek ptysiowy

Domowy groszek ptysiowy

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Szybkie ciasto pomarańczowe

Szybkie ciasto pomarańczowe

Zupa ze świeżych rydzów lub pieczarek

Przepis z książki "365 obiadów za pięć złotych przez Lucynę C. autrokę jedynych praktycznych przepisów z dodatkiem 120 obiadów postnych bez ryb" Warszawa 1873r.

przepis z kuchni: polskiej

Jedną z bardzo dobrych zup w czasie lata i jesieni, jest zupa z rydzów, a szczególnie z pieczarek. Oczyściwszy je i opłukawszy bardzo starannie, poszadkować cienko i ugotować w smaku z włoszczyzny wygotowanym, osolić a gdy już będą miękkie (pieczarki gotują się daleko dłużej niż rydze) zapalić masłem z mąką, ugotować na tej samej zupie kluski krajane w wydać na stół. Pieczarek powinno być dużo, a zupa będzie wyborna. W wazę wsypać pietruszki zielonej.

loading...

Zostaw komentarz.

*