Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Wiosenny koktajl oczyszczający

Wiosenny koktajl oczyszczający

7 faktów o JAJKACH – co warto wiedzieć przed Wielkanocą

7 faktów o JAJKACH – co warto wiedzieć przed Wielkanocą

Wielkanocna sałatka z rukolą i rzodkiewką

Wielkanocna sałatka z rukolą i rzodkiewką

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Pstrąg z kaparami, pietruszką i rozmarynem

Pstrąg z kaparami, pietruszką i rozmarynem

Przepis na prawdziwy domowy makaron

Przepis na prawdziwy domowy makaron

Sałatka z jajkiem i bekonem

Sałatka z jajkiem i bekonem

Miętowa panna cotta

Miętowa panna cotta

Schab pieczony w mleku

Schab pieczony w mleku

Mini paszteciki z mięsem

Mini paszteciki z mięsem

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Rybne ragout z warzywami

Rybne ragout z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Zupa ze świeżych rydzów lub pieczarek

Przepis z książki "365 obiadów za pięć złotych przez Lucynę C. autrokę jedynych praktycznych przepisów z dodatkiem 120 obiadów postnych bez ryb" Warszawa 1873r.

przepis z kuchni: polskiej

Jedną z bardzo dobrych zup w czasie lata i jesieni, jest zupa z rydzów, a szczególnie z pieczarek. Oczyściwszy je i opłukawszy bardzo starannie, poszadkować cienko i ugotować w smaku z włoszczyzny wygotowanym, osolić a gdy już będą miękkie (pieczarki gotują się daleko dłużej niż rydze) zapalić masłem z mąką, ugotować na tej samej zupie kluski krajane w wydać na stół. Pieczarek powinno być dużo, a zupa będzie wyborna. W wazę wsypać pietruszki zielonej.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*