Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Włoska sałatka z kurczakiem

Włoska sałatka z kurczakiem

Tadycyjne bazyliowe pesto

Tadycyjne bazyliowe pesto

Lekka sałatka ryżowa

Lekka sałatka ryżowa

Słodziutka zupa cebulowa

Słodziutka zupa cebulowa

Chipsy z buraków – samo zdrowie!

Chipsy z buraków – samo zdrowie!

Kremowe smoothie truskawkowo-kokosowe

Kremowe smoothie truskawkowo-kokosowe

Kanapki z pastą z zielonego groszku

Kanapki z pastą z zielonego groszku

Glazurowana marchew

Glazurowana marchew

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Nietypowy obiad: papaja na słono

Nietypowy obiad: papaja na słono

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Makaron stir fry z kurczakiem

Makaron stir fry z kurczakiem

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Zupa ze świeżych rydzów lub pieczarek

Przepis z książki "365 obiadów za pięć złotych przez Lucynę C. autrokę jedynych praktycznych przepisów z dodatkiem 120 obiadów postnych bez ryb" Warszawa 1873r.

przepis z kuchni: polskiej

Jedną z bardzo dobrych zup w czasie lata i jesieni, jest zupa z rydzów, a szczególnie z pieczarek. Oczyściwszy je i opłukawszy bardzo starannie, poszadkować cienko i ugotować w smaku z włoszczyzny wygotowanym, osolić a gdy już będą miękkie (pieczarki gotują się daleko dłużej niż rydze) zapalić masłem z mąką, ugotować na tej samej zupie kluski krajane w wydać na stół. Pieczarek powinno być dużo, a zupa będzie wyborna. W wazę wsypać pietruszki zielonej.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*