Lubisz od czasu do czasu zjeść jakaś rybkę? Teraz możesz sama w domu zrobić marynowane sledziki. Zapraszam do skorzystania z przepisu i żczę smacznego. Składniki: 500 g solonych śledzi 250 ml octu winnego 3% 1 cebula 1 liść laurowy 1 łyżeczka cukru 3 ziela angielskie 3 ziarna pieprzu Przygotowanie: Cebulę obrać, opłukać, pokroić na cienkie … Czytaj dalej Śledzie marynowane
Śledzie moczyć w przegotowanej wodzie przez co najmniej 45 minut. Cebulkę pokroić w piórka, a marchewkę w cienkie plasterki. Przyrządzić zalewę octową w proporcji 1/4 octu i 3/4 przegotowanej wody. W słoiku układać małe kawałki śledzi, cebulę i marchewkę oraz ziarna pieprzu. Zalać zalewą i słoik zakręcić.
Skopiuj i wklej ten adres na swoją witrynę WordPressa, aby osadzić element
Skopiuj i wklej ten kod na swoją witrynę, aby osadzić element