Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Puder/ Proszek z suszonych grzybów (idealny do zup, sosów, makaronu)

Bezglutenowy spód do pizzy

Bezglutenowy spód do pizzy

Jak wykorzystać DYNIĘ, aby nic się z niej nie zmarnowało?

Jak wykorzystać DYNIĘ, aby nic się z niej nie zmarnowało?

Czekoladowy krem do chleba z KASZY JAGLANEJ i orzechów!

Czekoladowy krem do chleba z KASZY JAGLANEJ i orzechów!

Ciasto mocno czekoladowe z orzechami laskowymi

Ciasto mocno czekoladowe z orzechami laskowymi

8 przepisów na ,,coś do pochrupania” podczas oglądania TV

8 przepisów na ,,coś do pochrupania” podczas oglądania TV

15 pomysłów na prezent dla MIŁOŚNIKA KAWY!

15 pomysłów na prezent dla MIŁOŚNIKA KAWY!

5 przepisów na DESER z galaretką w roli głównej!

5 przepisów na DESER z galaretką w roli głównej!

20 pomysłów na serwowanie i ozdabianie GOFRÓW

20 pomysłów na serwowanie i ozdabianie GOFRÓW

20 przekąsek i deserów z JABŁKIEM w roli głównej!

20 przekąsek i deserów z JABŁKIEM w roli głównej!

Co zrobić gdy ugotujesz za dużo ryżu? 4 super przepisy

Co zrobić gdy ugotujesz za dużo ryżu? 4 super przepisy

Jak wzbogacić smak SAŁATKI? 5 prostych trików!

Jak wzbogacić smak SAŁATKI? 5 prostych trików!

20 inspiracji na podanie ŁOSOSIA (pieczonego, wędzonego, surowego)

20 inspiracji na podanie ŁOSOSIA (pieczonego, wędzonego, surowego)

TANIE DANIE: Brukselka z piekarnika plus skwarki! Pycha!

TANIE DANIE: Brukselka z piekarnika plus skwarki! Pycha!

15 inspiracji na FRONTY SZAFEK w kuchni

15 inspiracji na FRONTY SZAFEK w kuchni

18 pomysłów na serwowanie OLIWEK I KAPARÓW!

18 pomysłów na serwowanie OLIWEK I KAPARÓW!

Tortellini ze szpinakiem i serem ricotta

Tortellini to włoskie pierożki, które kryją w sobie niesamowite połączenie smaków. Ciasto makaronowe, ser ricotta i szpinak to nasza propozycja na dzisiejszy obiad. Po co kupować gotowe z supermarketu skoro w prosty sposób możecie przygotować je w domowym zaciszu? Zapewniamy: są o wiele smaczniejsze.

składniki:
- 300g mąki - 3 jajka - 1 łyżeczka soli - 3 łyżki wody - 400g szpinaku - 200g sera ricotta - 4 łyżki parmezanu - 2 jajka - szczypta gałki muszkatołowej - pieprz - sól

przyrządzanie:

Szpinak rozmrozić, dusić w garnuszku pod przykryciem w małej ilości wody. Następnie odcedzić. Ricottę drobno pokroić lub rozetrzeć widelcem, dodać do szpinaku, następnie dodać jajka i parmezan. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Z mąki, soli, jajek i żółtka zagnieść ciasto. W razie potrzeby dolać odrobinę wody, przykryć ściereczką, odstawić na godzinę. Następnie ciasto podzielić na 4 części, każdą cienko rozwałkować. 2 części posmarować białkiem, łyżeczką wykładać odrobinę farszu w równych odstępach. Przykryć drugą połową ciasta, docisnąć ciasto, pokroić na kwadraciki. Boki pierożków zacisnąć razem. Gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną na wierzch. Podawać ze śmietaną, masłem i parmezanem.