Przepis na zupę grzybową z łazankami, tradycyjny, polski wigilijny smak. Składniki: 20 dag.suszonych leśnych grzybów pęczek włoszczyzny po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 4 listki laurowe 125 ml. śmietany sól pieprz szklanka makaronu "łazanki" Przygotowanie: Ugotować bulion warzywny z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych. Gotować 90 minut. Odcedzić. Dodać namoczone we … Czytaj dalej Zupa grzybowa z łazankami
Z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych gotować prze ok. 90 minut bulion. Odcedzić, dodać namoczone we wrzątku grzyby i gotować na małym ogniu przez kolejną godzinę. Doparwić do smaku. Zdjąc z ognia, wlać wymieszaną z solą śmietanę. W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować na pół twardo łazanki (gotować 3-4 minuty).Każdą porcję zupy podawać z … Czytaj dalej Zupa grzybowa z łazankami
Skopiuj i wklej ten adres na swoją witrynę WordPressa, aby osadzić element
Skopiuj i wklej ten kod na swoją witrynę, aby osadzić element