Zdrowy i smaczny. Idealny dodatek zarówno do dań wegetariańskich jak i do mięs. Sprawdźcie nasz przepis na pasztet z kaszy jaglanej z warzywami. Zobacz też: Krewetki w sosie paprykowo - pietruszkowym
liczba porcji: 6
składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (gotowałam z liściem laurowym)
- 2 duże marchewki
- 1 por
- kawałek selera
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- kilka ząbków czosnku
- papryczka chilli
- sól, pieprz
- tymianek
- majeranek
- bazylia
- garść słonecznika
przyrządzanie:
- Warzywa podduś na wolnym ogniu aż do miękkości. Dodaj wszystkie przyprawy.
- Zmiksuj przygotowane warzywa z kaszą jaglaną.
- Przełóż do formy, posyp ziarnami słonecznika.
- Włóż pasztet do nagrzanego na 190 st. C piekarnika i piecz około 40 minut.