Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Przepisy na Dania główne

Przepisy kulinarne na dania główne – Przepis sobie nasz przygotuj i swe danie dziś ugotuj! Najlepsze przepisy kulinarne!

Kisz z pomidorami

Zagnieść ciast, owinięte w folię włożyć do lodówki na 30 minut. Przygotować nadzienie: Twaróg utrzeć z żółtkami jaj, przyprawami. Białka ubić na sztywno. Piane połączyć z masą twarogowo – żółtkową. Ciasto rozwałkować, wylepić nim formę, podpiec ok. 10 minut. Na ...

Więcej

Papryka po meksykańsku

Cebulę pokroić w niezbyt drobną kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w paski. Na rozgrzany w rondelku olej wrzucić cebulę i paprykę, dusić około 10 minut. Później zalać bulionem, zagotować, dodać odsączoną fasolę i kukurydzę. Przez chwilę dusić. Doprawić do smaku, podawać ...

Więcej

Ratatouille

Pomidory na chwilę zanurzyć we wrzątku, schłodzić i zdjąć skórkę. Pokrajać na spore kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrajaną w krążki cebulę na rozgrzany na patelni tłuszcz. Dodac paprykę pokrajaną w cienkie paski. Smażyć przez 5 minut. Dorzucić bakłażany ...

Więcej

Ziemniaki po hiszpańsku

Ziemniaki cienko obrać ze skórki, obgotować w osolonej wodzie około 10 minut. Odcedzić i pokrajać na połówki lub ćwiartki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć ziemniaki przekręcając je często aż uzyskają złoty kolor. Przeciśnięty czosnek, chilli i kminek ...

Więcej

Patelnia prowansalska

Warzywa dokładnie umyć i oczyścić. Bakłażanów i cukini nie obierać ze skórki. Bakłażany pokroić w kostkę około 2cm, cukinię w grube plastry. Cebulę pokroić w krążki. Bakłażany i cebulę rzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażyć około 3-4 minuty. Dodać ...

Więcej

Grillowane warzywa śródziemnomorskie

Bakłażan pokroić na bardzo cienkie plastry (około 0,5 cm) po długości. Cukinię pokroić w plasterki. Pomidory przekroic na pół. Skropione oliwą warzywa położyć na blaszce (pomidory miąższem do góry) pod rozgrzanym grillem elektrycznym lub na tacce na grillu ogrodowym. Opiekać ...

Więcej

Tarta ziemniaczana

Z mąki, 150 gram oziębionego masła, jajka, 2 – 3 łyżek wody i pół łyżeczki soli zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. W tym czasie obrać ziemniaki i pokroić je w jak najcieńsze plastreki. Dodać ...

Więcej

Pstrąg w maśle czosnkowym

Pstrąga po zakupieniu dokładnie umyć, nie zdejmować łusek, tylko odkroić wszystkie, choćby najmniejsze płetwy. Potem płaty starannie skropić sokiem z cytryn i posypać przyprawą do ryb. Tak przygotowanego pstrąga odstawić na godzinę do lodówki. Później rybę obtoczyć z dwóch stron w ...

Więcej