Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Domowy burger z indyka

Moda na burgery trwa. Przechodząc się ulicami większych miast co krok widzimy knajpki specjalizujące się w przyrządzaniu tego dania. Nasza redakcja jest jednak za domowym gotowaniem, dlatego też przygotowaliśmy prosty przepis na burgera z mięsa z indyka. Przyrządzanie tego typu posiłków ma też jedną zaletę - różnorodność dodatków, które można dodać według swoich upodobań. Pychota!

hamburger-494706_1280

liczba porcji: 2 osoby

składniki:
Mięso:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 2 cebulki dymki, pokrojone w cienkie plasterki
  • 2 łyżeczki mieszanki suszonych ziół
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy
  Dodatki:
  • 2 duże bułki lub ciabatty
  • 4 liście sałaty
  • Pokrojony w plasterki ogórek kiszony
  • ½ pomidora pokrojonego w plastry
  • ¼ dymki pokrojonej w piórka
  • Świeże zioła
  • kilka plasterków sera
  • Kilka pasków papryki
  • ketchup/majonez/dowolne sosy

przyrządzanie:

  • Mięso, cebulę, zioła i przyprawy mieszamy w misce.
  • Formujemy z mięsa dwie kule, które lekko od góry zgniatamy.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej mięso, smaż z obu stron około 5 minut, jeśli uznasz, że należy dłużej to smaż dalej. Czas smażenia zależy od grubości kotleta.
  • W międzyczasie przekrój bułki na pół i włóż na parę minut do rozgrzanego wcześniej na 180 *C piekarnika.
  • Gotowe bułki wyłóż sałatą, nałóż mięso, nakryj je serem i dodaj dowolne dodatki wraz sosem.
  • Smacznego!

 

Pochwal się swoim przepisem i wygrywaj nagrody (zobacz tutaj)