Feta, garść słodkich pomidorków i tymianek sprawią, że czerwona papryka nabierze śródziemnomorskiego akcentu. Wypróbuj nasz przepis i naładuj się pysznością!
czas: 1 godzina
liczba porcji: 4 małe porcje
składniki:
- 2 czerwone papryki
- 1 opakowanie pomidorków cherry
- ser feta
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 8 liści bazylii
- świeżo mielony pieprz
- 1 łyżka oliwy
przyrządzanie:
- Rozgrzać piekarnik do 200°C.
- Przekroić papryki na pół i wyciągnąć gniazda z nasionami.
- Pomidory i ser feta zmieszać z tymiankiem, bazylią i pieprzem.
- Wypełnić papryki nadzieniem.
- Skropić każdą połówkę kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
- papryki włożyć do naczynia żaroodpornego i zakryć folią aluminiową.
- Piec przez około 30 minut, aż zaczną mięknąć.
- Usunąć folię i nadal piec około 15 minut.