Co prawda sezon grzybowy jeszcze przed nami, jednak dla tych, którzy uwielbiają smak grzybów przygotowaliśmy prosty przepis na stek w sosie grzybowym. Smakuje naprawdę dobrze!
składniki:
- 3 steki wołowe
- 0,5 kg mrożonych lub świeżych grzybów (w sezonie)
- 1 duża cebula
- 200 ml śmietany 18%
- tymianek
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Grzyby i cebulkę kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy.
- Śmietanę mieszamy z łyżką wody. Dodajemy do grzybów. Przyprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
- Mięso (musi być w temperaturze pokojowej) posypujemy sola i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej.
- Gdy mięso będzie odpowiednio usmażone, polewamy je sosem.
ZOBACZ: Hiszpańska tortilla