Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Orzeszki z ciecierzycy

Orzeszki z ciecierzycy

Gruszka z pieca

Gruszka z pieca

Marchewkowe muffinki

Marchewkowe muffinki

Łosoś z makaronem i warzywami

Łosoś z makaronem i warzywami

Mus twarożkowo- galaretkowy

Mus twarożkowo- galaretkowy

Kurczak z granatem i winogronami

Kurczak z granatem i winogronami

Aromatyczny kurczak z pomarańczą

Tak aromatycznego kurczaka jeszcze nie próbowałeś! Delikatne mięso rozpływa się w ustach. Cudowny zapach pieczonego kurczaka rozkocha w sobie każdego! 

cccccc

składniki:

  • 2 udka z kurczaka
  • 2 pomarańcze
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 łyżki suszonej pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 pomidory

przyrządzanie:

  • pomidory zanurzyć we wrzątku i pozostawić na kilka minut, aż będą miękkie.
  • Udka z kurczaka umyć, wysuszyć, a następnie posypać świeżo mielonym pieprzem.
  • 1 Pomarańcze obrać ze skórki i białej powłoki.
  • Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać odrobiną oliwy.
  • Pomidory rozgnieść widelcem, usunąć skórkę, a następnie miąższem wysmarować z wierzchu udka.
  • Paprykę pociąć w paski i włożyć do naczynia.
  • Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok i polać nim udka.
  • Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około godzinę.
  • Przed podaniem posypać pietruszką.

 

ZOBACZ TEŻ: Sałatka z łososiem i sosem kaparowym