Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

GALETTE ze śliwkami i cynamonem

GALETTE ze śliwkami i cynamonem

Kartoflanka berlińska

Kartoflanka berlińska

Sernik gotowany- babciny przepis

Sernik gotowany- babciny przepis

KOTLETY MIELONE- 5 sprawdzonych przepisów

KOTLETY MIELONE- 5 sprawdzonych przepisów

Jak przyrządzić CYKORIE? 3 proste przepisy

Jak przyrządzić CYKORIE? 3 proste przepisy

Sałatka gyros z ryżem

Sałatka gyros z ryżem

Ziemniaczane ciasto czekoladowe

Ziemniaczane ciasto czekoladowe

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Domowy sok typu KUBUŚ

Domowy sok typu KUBUŚ

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

7 przepisów z KONFITURĄ  w roli głównej

7 przepisów z KONFITURĄ w roli głównej

Ciasto jagodowe- babciny przepis

Ciasto jagodowe- babciny przepis

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

Bakłażany a’ la permigiani- włoski przysmak

To typowo włoskie danie, którym można się zajadać bezkarnie. Bakłażany pod smaczną pierzynką, we Włoszech nazywane permigiani.   

składniki:

  • 2 średniej wielkości bakłażany
  • oliwa z oliwek
  • 30 ml sosu pomidorowego
  • bazylia
  • sól
  • 30 dag sera mozzarella
  • tarty ser typu parmezan

przyrządzanie:

  • Bakłażany umyć, obciąć końce, pokroić na plasterki 1 cm.
  • Kłaść na patelnię z dużą ilością rozgrzanej oliwy z oliwek, smażyć 2 minuty z każdej strony
  • Zdjąć z patelni, odsączyć z tłuszczu na papierowych serwetkach
  • Do sosu pomidorowego dodać trochę oliwy z oliwek, bazylii, soli do smaku i gotować na małym ogniu około 15 minut
  • Bakłażany układać w żaroodpornym naczyniu, przekładając sosem pomidorowym i plastrami sera mozzarella
  • Wierzch posypać parmezanem
  • Zapiekać 15 minut w 200 stopniach