Pyszne brownie z ciekawym dodatkiem.
składniki:
- 2 jajka
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 3/4 szklanki cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 szklanki przecieru jabłkowego
- szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki kakao
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 szklanki drobno startej cukinii odciśniętej z nadmiaru soku
- 1,5 szklanki posiekanej czekolady
przyrządzanie:
- W misce wymieszaj jajka, wanilię, cukier, sól i przecier jabłkowy.
- Do drugiej miski wsyp mąkę, kakao, sodę, cynamon i dobrze wymieszaj.
- Do suchych składników dodaj mokre i mieszaj aż się dobrze połączą.
- Potem dodaj odciśniętą cukinię i połamana czekoladę.
- Przełóż do foremki i piecz około 35 minut w temperaturze 175 stopni C.