Sok na wagę złota
Sok z trawy pszenicznej jest najlepszym, naturalnym eliksirem. Posiada dwukrotnie więcej witaminy A niż marchew oraz jest o wiele bogatszy w witaminę C niż pomarańcza! Zawiera pełną gamę witamin z grupy B, a także wapń, fosfor, magnez, sód i potas.
Oprócz dostarczania organizmowi terapeutycznych dawek witamin, minerałów, antyoksydantów, enzymów i składników odżywczych, trawa pszeniczna jest również potężnym odtruwaczem, zwłaszcza wątroby i krwi. Pomaga neutralizować toksyny i metale ciężkie zawarte w organizmie.
Jak więc przygotować sok z trawy pszenicznej? Nic prostszego. Wystarczy umieścić świeże pędy pszenicy w wyciskarce, wycisnąć sok, a następnie przecedzić go przez sitko. Jeżeli nie posiadacie wyciskarki to użyjcie blendera. Sok należy wypić zaraz po jego przyrządzeniu, najlepiej w ciągu 15 minut od wyciśnięcia. Zaleca się spożywanie do 60 g soku dziennie.
Na następnej stronie dowiesz się jak uprawiać trawę pszeniczną w domu!