Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Dorsz ze szpinakiem i gorgonzolą

Oto prawdziwa dawka zdrowia! Jeżeli chcecie zaserwować swojej rodzinie naprawdę pożywny obiad, skorzystajcie z tego przepisu: dorsz ze szpinakiem i gorgonzolą!

fish-1512488_960_720

składniki:

  • dwa filety z polędwicy dorsza
  • 150 g szpinaku
  • 50g gorgonzoli
  • 125 ml śmietany 30%
  • żółtko jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • pieprz i sól do smaku

przyrządzanie:

  • Filety z dorsza umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Tak przygotowaną rybę odstawić na pół godziny do lodówki
  • W tym czasie umyć świeży szpinak i posiekać.
  • Następnie na rozgrzanej patelni stopić masło i chwilę podsmażyć posiekane ząbki czosnku i dodać posiekany szpinak.
  • Następnie dodać roztrzepane żółtko w śmietanie 30% i ser pokruszony na kawałki. Chwilę mieszać aż składniki się połączą. Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
  • Rozgrzać patelnię grillową, ułożyć na niej kawałek podziurawionej folii aluminiowej i grillować dorsza 6-8 minut z jednej strony z położonym na wierzchu plasterkiem masła i 4-5 minut z drugiej strony.
  • Na talerz filet z dorsza i polać sosem szpinakowym.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy