Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Filet z łososia w sosie kaparowym

Mięso z łososia jest niezwykle delikatne, bardzo smaczne i bogate w korzystne dla naszego zdrowia składniki. Jak zaserwować tę rybę na obiad? Można na wiele różnych sposobów. My jednak najbardziej uwielbiamy pieczonego w sosie kaparowym. Wypróbujcie sami.

healthy-1512552_960_720

składniki:

      • 800 g filetów z łososia
      • 2 łyżki masła
      • świeżo mielony czarny pieprz
      • sól
      • 2 łyżki masła
      • 1 płaska łyżka mąki
      • 100 ml bulionu
      • 100 ml kwaśnej gęstej śmietany
      • 2–3 łyżki marynowanych kaparów

przyrządzanie:

  1. Filet z łososia dzielimy na kawałki, nacieramy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  2. Połową masła nacieramy żaroodporne naczynie lub blachę, układamy rybę, obkładamy wiórkami pozostałego masła, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200˚C i pieczemy ok. 10–15 minut.
  3. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy odcedzone kapary, smażymy ok. 1 minuty.
  4. Dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.
  5. Wlewamy bulion, dokładnie mieszamy, by nie było grudek, dodajemy śmietanę,  zagotowujemy mieszając. Polewamy sosem upieczoną rybę.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy