Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Grillowana wieprzowina w ziołach z puree ziemniaczanym

Grillowana wieprzowina w ostrej ziołowej marynacie podana w towarzystwie ziemniaczanego puree to propozycja na rodzinny obiad. Spróbujecie?

pork-623529_640

składniki:
MIĘSO:

  • 4 kotlety z karkówki
  • 1 różowy grejpfrut
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej mięty
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • sól
PUREE:
  • 1 kg obranych i pokrojonych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • szklanka mleka
  • sól i pieprz

przyrządzanie:

MIĘSO:

1. Wyciskamy sok z grejfruta i łączymy go z resztą składników marynaty.

2. Smarujemy kotlety marynatą i wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

3. Grillujemy na ruszcie lub specjalnej patelni przez około 15 minut z obu stron.

4. Pozostałą marynatę podajemy jako sos do ziemniaków i gotowych kotletów.

PUREE:

  1. W dużym garnku gotujemy ziemniaki i odcedzamy.
  2. W małym garnku podgrzewamy masło i mleko na małym ogniu, aż masło się roztopi.
  3. Rozbijamy ziemniaki za pomocą miksera lub blendera, dolewamy jednocześnie mleko z masłem, aż osiągniemy jednolitą, kremową masę.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem

 

ZOBACZ TEŻ: Domowy burger doskonały