Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak w płatkach

Kurczak w płatkach

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Chlebowe knedle

Chlebowe knedle

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Deser z kiwi

Deser z kiwi

Gruszki z czekoladą

Gruszki z czekoladą

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

Pieczony bakłażan

Pieczony bakłażan

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Ryż z jabłkami pod chmurką

Ryż z jabłkami pod chmurką

HOMARY- 3 ciekawostki, zalety spożywania

Homary- prawdziwi arystokraci wśród owoców morza. Sprawdź dlaczego warto wprowadzić je do menu. 

 

 

 

  • Posiadają najbardziej wysublimowane w smaku mięso, spośród wszystkich owoców morza. Do spożywania homara przeznaczone są specjalne sztućce- długie, dwuzębne widelczyki, za pomocą których wydłubuje się mięso.
  • Z kolei do rozgniecenia szczypiec używa się specjalnych kleszczy.
  • Gotowanie homarów nie należy do przyjemnych zadań, gdyż wrzuca się je do wrzątku żywe.
  • Mięso z homara to bogate źródło białka, witaminy B12 i mikroelementów. Zaopatruje organizm w nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3.

 

 

CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>