Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Indyk w galarecie z owocami

Ciekawa propozycja na przekąskę.  

składniki:

  • 500 g piersi z indyka
  • puszka ananasa w plastrach
  • puszka brzoskwiń
  • szklanka bulionu
  • 20 g żelatyny
  • 125 g masła
  • kiść winogron
  • kiwi
  • pieprz
  • sól
  • suszona bazylia
  • suszona szałwia

przyrządzanie:

  • Pierś z indyka natrzyj solą, pieprzem i ziołami.
  • Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, ułóż w nim mięso i piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
  • Obficie polewaj je na zmianę bulionem oraz sokiem brzoskwiniowym i ananasowym.
  • Sos z pieczenia przecedź przez sito, wlej do garnka i zagotuj.
  • Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, dodaj do gorącego sosu i mieszaj, aż się całkiem rozpuści. Wystudź.
  • Zimne mięso pokrój i ułóż na półmisku, udekoruj owocami, zalej gęstniejącą galaretą i odstaw w zimne miejsce.