
Bardzo proste danie - odmiana dla osób, które są znudzone codzienną monotonią o poranku.
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
składniki:
4 kromki chleba tostowegp
4 jaja
pół szklanki startego parmezanu
sól, pieprz
przyrządzanie:
Parmezan drobno zetrzeć. Jajka posadzić zgodnie z upodobaniami pamietając, by zaraz po wbiciu ich na patelnię posypać je parmezanem. Pieczywo opiec w opiekaczu. Ułożyć na toście i tak podawać do spożycia. Przyprawić do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













