Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Placki z kiełbasą i ziołami

Placki z kiełbasą i ziołami

Przysmak serowy z patelni

Przysmak serowy z patelni

Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Francuskie zawijasy pomidorowe

Francuskie zawijasy pomidorowe

Ryż curry z mieszanką warzyw

Ryż curry z mieszanką warzyw

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Jak uratować zwarzony sos? 3 rady

Bez sosu nie istniałoby wiele potraw. Inne nie byłyby tak smaczne. Zapewne nie raz zdarzyło ci się przyrządzić sos, który nie był do końca idealny. Miał grudki, albo był za tłusty. Co zrobić w takiej sytuacji? Oto kilka rad, które pomogą uratować zważony sos!

 

 

 

Aby uratować zważony sos, należy zdjąć naczynie z ognia i zanurzyć je w zimnej wodzie. Energicznie mieszać i po chwili znów zagotować, ale tym razem na bardzo małym ogniu. 

 

 

 KOLEJNA RADA >>>>>>>>>>