Wystarczy przestrzegać kilka podstawowych zasad, aby doskonale przygotować idealnego steka. Jak to zrobić? Przeczytajcie!
– 1 minutę z każdej strony na bleu (surowy, niebieski)
– 1,5 minuty z każdej strony na rare (surowy, bardziej ścięty)
– 2,5 minuty z każdej strony na medium (w zasadzie wychodzi taki medium rare)
– 3,5 minut z każdej strony na medium well done
– dłużej – na podeszwę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














