Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gołąbki ziemniaczane

Gołąbki ziemniaczane

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Kokardki z marmoladą

Kokardki z marmoladą

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Bułeczki jagodzianki

Bułeczki jagodzianki

Ciasto z malinami

Ciasto z malinami

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

10 inspiracji na podanie TACOS

10 inspiracji na podanie TACOS

Deser ryżowy z gruszką

Deser ryżowy z gruszką

Ciasto na niby

Ciasto na niby

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Leczo z frankfurterką

Leczo z frankfurterką

Rosyjska zupa buraczana

Rosyjska zupa buraczana

Klasyczne pierniczki świąteczne-prosta receptura

Klasyczny przepis na świąteczne pierniczki. Zrób już teraz, schowaj do puszki z łakociami i delektuj się ich smakiem! Z każdym dniem są smaczniejsze!     

składniki:

  • 2 kopiaste szklanki mąki
  • 3 jajka
  • pół szklanki
  • pół kostki roztopionego masła
  • 6 łyżek płynnego miodu
  • łyżka przyprawy do piernika
  • łyżka kakao
  • łyżeczka sody oczyszczonej

przyrządzanie:

  • Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztop w garnuszku i odstaw.
  • W większej misce połączyć wszystkie składniki przepisu i dokładnie, ale nie za długo wyrobić ciasto pierniczkowe. Po wyrobieniu odstawić do lodówki, na około godzinkę.
  • Następnie ciasto rozwałkować na dowolną grubość, wykrawać pierniczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec około 15- 18 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Po wystygnięciu udekorować według upodobania.