Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Domowy sok typu KUBUŚ

Domowy sok typu KUBUŚ

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

7 przepisów z KONFITURĄ  w roli głównej

7 przepisów z KONFITURĄ w roli głównej

Ciasto jagodowe- babciny przepis

Ciasto jagodowe- babciny przepis

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

Sernik na zimno z galaretką malinową

Sernik na zimno z galaretką malinową

Białe winogrona- ciekawostki, zalety spożywania

Białe winogrona- ciekawostki, zalety spożywania

Szybki deser z ciasteczkami Oreo i mascarpone

Szybki deser z ciasteczkami Oreo i mascarpone

LODY NA PATYKU- 10 pomysłów na serwowanie

LODY NA PATYKU- 10 pomysłów na serwowanie

Makaron ze świeżymi ziołami

Makaron ze świeżymi ziołami

Pulchne ciasto cytrynowo- pomarańczowe

Pulchne ciasto cytrynowo- pomarańczowe

Zielony koktajl oczyszczający wątrobę

Zielony koktajl oczyszczający wątrobę

Krem cynamonowy do naleśników, gofrów, lodów

Można nim uwieść, można wykorzystać do naleśników, gofrów, albo babeczek. Krem cynamonowy poleca się!  

składniki:

  • 500 ml kremówki
  • kilkucentymetrowy odcinek kory cynamonowej
  • 4 żółtka
  • 50 g cukru
  • pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu

przyrządzanie:

  • Korę cynamonu włóż do garnka, zalej kremówką. Podgrzewaj całość przez 10 minut, nie doprowadzając do wrzenia.
  • Żółtka ubij z cukrem. Wyjmij korę z kremówki i stopniowo wlej do miski z żółtkami, delikatnie mieszając trzepaczką.
  • Przelewamy wszystko z powrotem o garnka i gotujemy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  • Kiedy krem zacznie gęstnieć, dosypujemy sproszkowany cynamon i odstawiamy z ognia.
  • Przelewamy przez sitko do czystej miski i odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie krem jest gotowy do spożycia.