Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kurczak w migdałowej panierce

Kurczak w migdałowej panierce

Sałatka z serem i melonem

Sałatka z serem i melonem

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka warzywna z awokado

Sałatka warzywna z awokado

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

Cukinia z jagnięciną

Cukinia z jagnięciną

Dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

Pomidorowa lazania z serem

Pomidorowa lazania z serem

Sałatka brokułowa z szynką

Sałatka brokułowa z szynką

Szaszłyki drobiowe z sałatka ryżową

Szaszłyki drobiowe z sałatka ryżową

Ziołowy kurczak w piwnym sosie

Ziołowy kurczak w piwnym sosie

Zupa ziemniaczana z łososiem

Zupa ziemniaczana z łososiem

Zapiekanka z marchewki

Zapiekanka z marchewki

Sałata z camembertem

Sałata z camembertem

Krem cynamonowy do naleśników, gofrów, lodów

Można nim uwieść, można wykorzystać do naleśników, gofrów, albo babeczek. Krem cynamonowy poleca się!  

składniki:

  • 500 ml kremówki
  • kilkucentymetrowy odcinek kory cynamonowej
  • 4 żółtka
  • 50 g cukru
  • pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu

przyrządzanie:

  • Korę cynamonu włóż do garnka, zalej kremówką. Podgrzewaj całość przez 10 minut, nie doprowadzając do wrzenia.
  • Żółtka ubij z cukrem. Wyjmij korę z kremówki i stopniowo wlej do miski z żółtkami, delikatnie mieszając trzepaczką.
  • Przelewamy wszystko z powrotem o garnka i gotujemy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  • Kiedy krem zacznie gęstnieć, dosypujemy sproszkowany cynamon i odstawiamy z ognia.
  • Przelewamy przez sitko do czystej miski i odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie krem jest gotowy do spożycia.