zobacz więcej>
Kulinaria – znajdziesz tu przepisy kulinarne, ciekawostki kulinarne i wiele innych. Serwis dla wszystkich których pasją jest gotowanie z przepisów książki kucharskiej oraz kuchnia polska i światowa.
Rozgrzewająca herbata z sokiem pomarańczowym, ananasowym i przyprawami
zobacz wykonanie >>>
Najprostszy przepis na zapiekankę serową z serem i szynką
zobacz wykonanie >>>
Bardzo ostra zupa pomidorowa – rozgrzewa ciało
zobacz wykonanie >>>
Sos anyżowo-karmelowy. Idealny do deserów
Na patelnię wysypać i rozpuścić cukier. Otrzymaną w taki sposób jasną, karmelową masę połączyć z anyżem i wodą. Zagęścić sos, odparowując wodę.
Maliny zapiekane pod kruszonką
-Mąkę łączę ze startą na tarce margaryną. Ugniatam do momentu, aż powstanie krucha konsystencja. -Dodaję płatki migdałów oraz cukier. -Maliny kroję w mniejsze kawałeczki. -układam w naczyniu żaroodpornym i posypuje wcześniej przygotowaną kruszonką. -Całość wkładam do piekarnika na 35 minut ...
Sos pomidorowo-paprykowy —> idealny do mięsa i gołąbków
>
Pasta brokułowo-pietruszkowa do kanapek
-Brokuła gotuj przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru (po 2 łyżeczki) -w blenderze zmiksuj: pietruszkę, prażone ziarna słonecznika, czosnek, ugotowanego brokuła al dente, przyprawy. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek lub oleju lnianego
Sos karmelowy z brandy i migdałami
zobacz wykonanie >>>
Kremowe smoothie z trzech składników – w wersji na zielono
zobacz wykonanie >>>