Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Przepisy na Dania główne

Przepisy kulinarne na dania główne – Przepis sobie nasz przygotuj i swe danie dziś ugotuj! Najlepsze przepisy kulinarne!

Roladki z bakłażanów

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie (ok. 0,5 cm) kawałki. Każdy posolić, posmarować oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Grillować z obu stron.Mozzarellę pokroić w słupki – musi być ich tyle, co plastrów bakłażana. Każdy kawałek mozzarelli zawijać ...

Więcej

Cukinia pod ziemniaczaną pierzynką

Ziemniaki obrać gotować do miękkości w osolonym wrzątku. Następnie z odsączonych ziemniaków, mleka i masła przyrządzić piure. Doprawić je do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cukinie umyć, pokroić na plastry grubości 1 cm. Posyać solą i pieprzem. Koperek umyć ...

Więcej

Tarta ze szpinakiem

Z mąki, masła, żółtka szybko zagnieść kruche ciasto, dodając wodę i przyprawy. Uforomwać w kulę, owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce.   Szpinak dokładnie umyć, usunąć ogonki i blanszować dużą ilością osolonego wrzątku. Ze śmietany, jaj, startego sera, przeciśnietęgo przez praskę ...

Więcej

Kotlety grzybowe

Grzyby oczyśić i pokroić. Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić. Następnie dodać grzyby i dusić na małym ogniu przez 20 minut, często mieszając. Dodać zioła i przyprawy. Uduszone grzyby dokładnie zmiksować. Ostatni raz doprawić do smaku. Dodać roztrzepane jaja ...

Więcej

Pory z groszkiem

Usunąć ciemne liście porów, a pozostałe części dokładnie umyć, lekko nacinając, a następnie pokroić w drobne paseczki. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Na maśle zeszklić posiekane cebulki, dodać ziemniaki, dusić kilka minut, a następnie dodać pory. Wszystkie składniki ...

Więcej

Pieczeń z tuńczyka i kukurydzy

Cebulę i paprykę chili posiekać i dusić na oleju aż zmiękną. Przełożyć do dużej miski, dodać tuńczyka i kukurydzę oraz ryż, a także roztrzepane jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy keksowej. ...

Więcej

Ryba po florencku

Świeży szpinak dokładnie opłukać, oczyścić, zalać wodą i gotować przez 3-5 minut. Mrożony rozmrozić i dusić przez 2-3 minuty.Odcedzić i ułożyć na dnie wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania. Na szpinaku ułożyć oczyszczone i nasolone wcześniej porcje ryby oraz plastry pomidorów ...

Więcej

Pstrąg w migdałach

Pstrągi na dwie – trzy godziny przed włożeniem do piekarnika nasolić i popieprzyć z zewnatrz i wewnatrz oraz skropic sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Następnie do środka każdego z nich włożyć po ok. łyżeczce wiórek masła. Każda porcję posypać ...

Więcej

Ryba w musztardzie

Rybę oczyścić i ułożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia. Każdy filet posmarować obficie musztardą. Do roztopionego masła dodać bułkę tartą, ser, zioła, sól i pieprz. Mieszaninę rozsamrować na płatach ryb oraz dobrze ugnieść. Piec we wcześniej nagrzanym do ...

Więcej

Ryba po chińsku

Cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z przecisniętym przez praskę czosnkiem i imbirem smażyć przez chwilę aż zmiękną. Nastepnie dodać oczyszczone i pokrojone grzyby i dalej smażyć przez 2-3 minuty. Dodac dwie łyzki wody, sól, pieprz i sos sojowy. ...

Więcej