Herbatę zaparzyć w czajniczku w 300 ml wody. Do dwóch szklanek, których krawędzie zostały obtoczone w wiórkach kokosowych wlać 1/2 każdego alkoholu, następnie dodać gorącą herbatę.
Przepisy kulinarne na drinki – Trochę dla ciała, trochę dla duszy, z naszych przepisów alkohol Cię ruszy! Najlepsze przepisy kulinarne na drinki!
Bachaus
Cytrynową herbatę zaparzyć w ½ l wrzątku, wystudzić. Następnie wymieszać z białym winem. Nalać do szklanek, wrzucić po kostce lodu i podać ze słomką do picia.
Herbata z przyprawami
W litrowym dzbanku herbatę wymieszać z przyprawami, zalać wrzątkiem i zaparzać ok. 4-5 minut. Po zaparzeniu przecedzić, doprawić sokiem cytrynowym i cukrem, a następnie dobrze schłodzić. Wysokie szklanki napełnić lodem do 2/3 wysokości i rozlać do nich herbatę. Podawać ze ...
Citrus Passion
Herbatę zaparzyć w 250 ml wody, wystudzić. Alkohol wymieszać z pokruszonym lodem w shakerze, rozlać do dwóch szklanek, dodać herbatę. Podawać z plasterkami limonki.
Herbata jabłkowa
Herbatę zaparzyć w ½ litra wody, dodać skórkę kandyzowaną do soku jabłkowego i doprowadzić do wrzenia, następnie połączyć z naparem herbacianym, dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku.
Drinki Passoa – przepisy
Czy przygotowywałaś kiedyś drinki na bazie likieru Passoa? Posiadają one zbalansowane połączenie słodyczy z kwaskowością. W artykule przepisy na: Viva Passoa, Caipi Passoa, Passoa on the beach oraz Passoa Mojito.
Koktajl z czerwonych owoców na bazie mleka sojowego
Herbatę zaparzyć w 1 litrze wody, dosłodzić do smaku. Przelać w woreczki do lodu, zamrozić. Kostki lodu herbacianego wsypać do blendera, dodać mleko sojowe, łyżkę lodów waniliowych, owoce, świeżą miętę lub bazylię. Wszystko zmiksować. Podawać w wysokich szklankach.
Tradycyjna ice tea
Herbatę zalać 1 litrem gorącej wody o temperaturze 900C i parzyć 5 minut. Dodać plasterki cytryn i limonek, cukier do smaku, wymieszać. Do szklanek lub dzbanka (odpornych na gorące napoje) wrzucić do pełna kostki lodu i napełnić gorącą herbatą. Można ...
Czerwona mrożona herbata
Herbatę zaparzyć w 1 litrze wody, dosłodzić do smaku. Napar przelać do foremek do lodu, zamrozić. Herbaciane kostki lodu wsypać do dzbanka, zalać wodą mineralną. Dekorować truskawkami, listkami świeżej mięty.
Owocowy dzbanek
Herbaty zaparzyć w ½ litra wody każdą, dosłodzić do smaku, schłodzić. Dzbanek wypełnić pokrojonymi w kostkę owocami i kostkami lodu, zalać naparem z herbaty.