Składniki wlać do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu. Energicznie potrząsać, po czym wlać do kileiszków koktajlowych. Ozdobić wiśnią w syropie.
Przepisy kulinarne na drinki – Trochę dla ciała, trochę dla duszy, z naszych przepisów alkohol Cię ruszy! Najlepsze przepisy kulinarne na drinki!
Kocia łapa
Składniki za wyjątkiem grenadyny wlać do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu. Dobrze wymieszać, nastęnie przelać do zawierających po kilka kostek lodu wysokich szklanek. Do każdej z nich dodać następnie porcję grenadyny, po czym dokładnie wymieszać.
Mango lassi
Mango obrać ze skórek, usunąć pestki. Miąższ zmiksować z cukrem i jogutrem. Podawać schłodzone.
Jaffa
Do wysokich szklanek wrzucić po kostce lodu, wlać likier pomarańczowy i krem miętowy. Dokładnie wymieszać, uzupełnić zimną colą. Udekorować malinami lub truskawkami nadzianymi na patyczek do szaszłyków.
Ariane
Do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu wlać wszystkie alkohole. Energicznie potrząsać i przelać do kieliszków koktajlowych. Posypać kakao.
Frejus
Składniki wlać do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu. Energicznie potrząsać, przelać do kieliszków koktajlowych. Udekorować palsterkami cytryny
Frise de Luxe
Na wieczór szczególnie polecamy znakomity przepis na drink Frise de Luxe. Głównymi składnikami jest wódka, dwa syropy smakowe, cytryna oraz lód.
Long Drink Sweet Dream – Sposoby na jesienną chandrę
Jesień. Ta nie lubiana przez wielu z nas pora roku, bo kojarząca się z chłodnym powietrzem i krótszymi dniami. Jest ciemno, smutno i jakoś tak samotnie. Jesień to czas zmian. Jak zawsze, kiedy nastaje nowa pora roku, zmienia się świat ...
Koktajlowy zawrót głowy – przepisy na drinki!
Coraz chętniej jeździmy po świecie, poznajemy nowe smaki, a po powrocie chcemy mieć do nich dostęp w domu czy restauracji. Interesujemy się dobrymi markami alkoholu, przeróżnymi rodzajami drinków. Coraz częściej także przyrządzamy koktajle na bazie wódek smakowych. Warto zatem poznać ...
Cobbler z wermutem
Do pucharków wrzucić pokruszony lód, wlać po pół szklanki wermutu, wodę, wsypać cukier. Dokładnie wymieszać, po czym dodać oczyszczone owoce leśne.