Składniki wlać do garnka. Mocno podgrzać, uważając, aby nie zagotować. Podawać w szklankach z żaarodpornego szkła.
Przepisy kulinarne na drinki – Trochę dla ciała, trochę dla duszy, z naszych przepisów alkohol Cię ruszy! Najlepsze przepisy kulinarne na drinki!
Hot whisky blazer
Wszystkie składniki wlać do garnka. Pogdrzewać do momentu aż całkowicie rozpuści się miód, uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia. Podawać bardzo gorące w szerokich, niskich, odpornych na wysoką temperaturę szklankach.
Grenlandia
Do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu wlać wszystkie (oprócz toniku) składniki. Energicznie potrząsać i przelać do wysokich szklanek. Uzupełnić tonikiem.
Macady
Do shakera do połowy wypełnionego kostkami lodu wlać wszystkie składnikii energicznie wymieszać. Podawać w kieliszkach koktajlowych, ozdobionych plasterkiem cytryny.
Green
Do shakera do połowy napełnionego kostkami lodu wlać syrop i soki. Dokładnie wymieszać. Następnie przelać do wysokich szklanek i uzupełnić tonikiem. Można udekorować plasterkiem ananasa.
Mary Blizzard
Do shakera wsypujemy kostki lodu, a potem wlewamy składniki. Mieszamy, a następnie przelewamy do kieliszków koktajlowych, które ozdabiamy półówką cytryny tak jak na zdjęciu.
Elektryczna lemoniada
40 ml wódki 15 ml niebieskieg0 Curocao 60 ml śmietanki 5 ml 7-Up kostki lodu Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać. Przelać bez lodu do kieliszka koktajlowego
Casino
40 ml ginu 10 ml maraschino 10 ml soku cytrynowego łyżeczka orange bitter wisienka koktajlowa do dekoracji. Kilka kostek lodu Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać. Przelać do kieliszka koktajlowego.
Niszczyciel
30 ml ginu 20 ml cointreau 40 ml soku grejpfrutowego wytrawne wino musujące do uzupełnienia wisienka koktajlowa do dekoracji kostki lodu Wszystkie składniki (oprócz wina musującego) umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać. Przelać do kieliszka do szampana. Uzupełnić ...
Fifty-Fifty
40 ml ginu 40 ml wytrawnego wermutu lód 1. Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w szklanicy barmańskiej i zamieszać. 2. Przelać do małego kieliszka koktajlowego.