Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Przepisy na przetwory

Przepisy na przetwory.

Grzyby marynowane w occie winnym

Grzyby marynowane w occie winnym

Grzybki dokładnie obrać i opłukać. Gotowac przez ok. 20 minut w mocno osolonej wodzie. Odsączyć i zalać octem winnym. Podwóch tygodniach ponownie odsączyć. Nałożyć do wyparzonego wcześniej słoika wraz z pokrojoną w talarki cebulą i marchewką. Dodać po kilka ziaren ...

Więcej

Grzybki marynowane łagodne

Grzybki marynowane łagodne

Grzybki oczyścić, obrać (z maślaków zdjąć skórkę) i umyć. Wrzucić do garnka i gotować przez ok. 10 minut w osolonje wodzie. Odsączyć i nałożyć do wyparzonego słoiczka. Dodać krążki cebulki, marchewki, kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i kolendry, a także 2 ...

Więcej

Borówka

Borówka

Borówkę umyć i wrzucić do granka razem z obranymi, oczyszczonymi, a następnie pokrojonymi na małe kawałki gruszkami oraz. Dusić do czasu, gdy powstanie jednorodna masa, często mieszajac. Jeszcze gorące nakładać do wyparzonych, małych słoików. Zakręcić, odwrócić do góry dnem. Po ok. 5 minutach ...

Więcej

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Ogórki dokładnie umyć. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku. Na pierwszej warstwie umieścic przekrojone na pół ząbki czosnku, umyty koper, obrany ze skórki chrzan i ewentualnie 2 -3 liście wiśni lub 1 winorośli, a także ziele angielskie i pieprz. ...

Więcej

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć i ułożyć w wyparzonym słoju. Czosnek obrać ze skórek i ząbki przekroić na połówki. Każdą warstwę ogórków przekładać kawałkami czosnku, korzenia i liści chrzanu. Zalać gorącą wodą wymieszaną z solą (można też zimną, ale zalane gorącą szybciej się ...

Więcej

Pasta z warzyw śródziemnomorskich

Pasta z warzyw śródziemnomorskich

Bakłażana pokroić w dużą kostkę – nie obierać. Paprykę oczyścic z gniazd nasiennych i równiez pokroić na kawałki. Cebulę drobno posiekać, a pomidory sparzyć i obrać ze skórki, zaś miąższ pokroić. W dużym rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić wszytkie składniki i ...

Więcej

Bakłażany w oleju

Bakłażany w oleju

Bakłażany pokroić w plastry o grubości 1 cm. Czosnek  posiekać i smażyć na oleju na złoto. Zdjąć z patelni. Na tej samej patelni smażyć bakłażany po 2-3 minuty z obu stron. Usmażone plastry bakłażanów układać ciasno w słoikach i delikatnie ...

Więcej

Mieszane pikle

Mieszane pikle

Ogórki oczyścic i umyć. Marchewke umyć, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Kawałki marchewki i różyczki kalafiora blanszować we wrzącej wodzie. Paprykę umyć i pokroić na małe kawałki. Koperek umyć, oberwać listki. Warzywa i ...

Więcej

Mrożone grzyby I

Mrożone grzyby I

Grzyby dokładnie oczyścić (z maślaków zdjąć skórkę), umys i osączyć. Kroic  w kawałki i dusić przez ok. 20 w garnku o grubym dnie dodając odrobinę oleju, sól i pieprz. często mieszac i nie przykrywac pokrywką. Nastepnie wystudzić i przekładać do torebek ...

Więcej