Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

Marchewkowy krem z pistacjami

Godny polecenia krem marchewkowy z pistacjami.

składniki:

  • 60 g marchewki
  • 2 pietruszki
  • łyżka masła
  • szalotka
  • łyżeczka świeżo startego imbiru
  • zmielony kardamon
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 8 łyżek śmietany
  • 2 łyżki posiekanych pistacji
  • sól
  • pieprz

przyrządzanie:

  • Marchew i pietruszkę pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej łyżkę masła i podduś na nim warzywa. Dolej 1/2 l wody, gotuj ok. 20 min.
  • Szalotkę pokrój w plasterki, podduś na maśle z dodatkiem imbiru. Ugotowana marchewkę zmiksuj, dopraw solą, pieprzem, kardamonem, gałką muszkatołową i pieprzem cayenne. Dodaj podduszoną cebulę z imbirem i gotuj przez 5 minut.
  • Śmietanę ubij i dodaj do zupy. Posyp posiekanymi pistacjami.