Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

Czerwone naleśniki z owocami

Czerwone naleśniki z owocami

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Nalewka czereśniowa z czeremchą

Dodatek intensywnych owoców czeremchy doskonale wzbogaca smak tej nalewki

przepis z kuchni: polskiej

czas: 15 minut + 4 miesiące dojrzewania

składniki:
1 kg dojrzałych jasnych czereśni
150 g owoców czeremchy
1 szklanka cukru
5 goździków
kawałek kory cynamonu
garść rodzynek
 
1 litr wódki

przyrządzanie:

Czereśnie umyć, usunąć szypułki, wrzucić do słoja. Dodać rodzynki, goździki, cynamon, zasypać cukrem, wlać alkohol. Szczelnie zamknąć i odstawić do czasu, gdy dojrzeją owoce czeremchy, co ma miejsce zwykle w drugiej połowie sierpnia. Wtedy dodać umyte, odszypułkowane owoce czeremchy. Zlać po kolejnych dwóch miesiącach.