Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Oryginalne dekoracje wigilijnego stołu! Sprawdź to!

Oryginalne dekoracje wigilijnego stołu! Sprawdź to!

Różowy i czerwony lukier do ciasta, ciasteczek- naturalne składniki

Różowy i czerwony lukier do ciasta, ciasteczek- naturalne składniki

Idealna zupa wigilijna! Wasze ulubione przepisy na PalceLizać!

Idealna zupa wigilijna! Wasze ulubione przepisy na PalceLizać!

Domowa przyprawa do piernika według naszych babć!

Domowa przyprawa do piernika według naszych babć!

8 przepisów, które koniecznie wypróbuj w ŚWIĘTA 2018! (ciasta, ryba, zupy, uszka)

8 przepisów, które koniecznie wypróbuj w ŚWIĘTA 2018! (ciasta, ryba, zupy, uszka)

5 największych zalet MANDARYNEK! To samo zdrowie!

5 największych zalet MANDARYNEK! To samo zdrowie!

BEZALKOHOLOWY DRINK- 5 przepisów! Pij kiedy chcesz!

BEZALKOHOLOWY DRINK- 5 przepisów! Pij kiedy chcesz!

Jaką RYBĘ podać na wigilijną kolację? 6 idealnych pomysłów+przepisy!

Jaką RYBĘ podać na wigilijną kolację? 6 idealnych pomysłów+przepisy!

3 szybkie SAŁATKI z tego co masz w lodówce!

3 szybkie SAŁATKI z tego co masz w lodówce!

25 genialnych sposobów na podanie SZPINAKU!

25 genialnych sposobów na podanie SZPINAKU!

10 pomysłów na szybkie i ładnie wyglądające śniadanie!

10 pomysłów na szybkie i ładnie wyglądające śniadanie!

Kremowa zupa z dorszem i serkiem topionym

Kremowa zupa z dorszem i serkiem topionym

NAJPROSTSZE KRUCHE CIASTECZKA DOMOWE

NAJPROSTSZE KRUCHE CIASTECZKA DOMOWE

Jeśli do KAWY dodasz te 3 składniki, będzie smaczniejsza i zdrowsza!

Jeśli do KAWY dodasz te 3 składniki, będzie smaczniejsza i zdrowsza!

Domowe praliny tylko z 3 składników~HIT!

Domowe praliny tylko z 3 składników~HIT!

Ciasto z mrożonego szpinaku z masą mascarpone

Ciasto z mrożonego szpinaku z masą mascarpone

Pieczarki faszerowane WARZYWAMI

Prosta przekąska, która zachwyca smakiem. Idealna na przyjęcia i inne spotkania ze znajomymi. Dziś przedstawiamy wersję wege - pieczarki nadziewane samymi warzywami.

składniki:

  • 4 spore pieczarki
  • 1 średni pomidor
  • 1/4 czerwonej papryki
  • żółty ser (4 plastry)
  • szczypiorek (około 1 - 2 łyżek)
  • natka pietruszki (około 1 - 2 łyżek)
  • płatki chilli
  • sól
  • pieprz
  • oliwa/olej

przyrządzanie:

1. Pieczarki obierz ze skórki i umyj, a następnie oddziel kapelusze od nóżek.

2. Za pomocą łyżeczki wybierz brązowe blaszki z kapelusza.

3. Pokrój nóżki pieczarek na bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki.

4. Pokrój paprykę na bardzo drobną kostkę.
5. Poszatkuj natkę i szczypiorek.
6. Pokrój pomidora na bardzo drobną kostkę.
7. Wszystkie składniki na farsz wymieszaj z odrobiną oleju (oliwy). Dopraw solą, pieprzem i chilli (farsz ma być lekko pikantny).
8. Nakładaj farsz do kapeluszy.
9. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
10. Pieczarki ułóż na kratce umocowanej w formie do pieczenia (takiej, w której piecze się kurczaka). Dzięki temu woda z pieczarek będzie kapać do brytfanki.
11. Piecz około 15 -20 minut (w zależności od piekarnika) – pieczarki mają być zarumienione.
12. W międzyczasie przygotuj ser żółty.
13. Nałóż ser na pieczarki i ponownie włóż do piekarnika – tylko do momentu zapieczenia sera.