Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Marmolada cebulowa

Marmolada cebulowa

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Pieczone pomidorki koktajlowe smakują wybornie z rybą, sałatką, mięsem, makaronem. Banalnie łatwo je przygotować. Jak upiec pomidory cherry, ile trzymać je w piekarniku i z czym podawać? Zobaczcie. 

 

 

POTRZEBUJESZ: 

  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ząbek czosnku
  • świeże listki bazylii
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

 

WYKONANIE: 

Pomidory myjemy, kroimy na połówki, mieszamy z oliwą, octem, solą i pieprzem. Przekłuwamy wykałaczką lub kroimy na połówki.  Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod sam koniec pieczenia (około 3 -4 minuty) posypujemy pomidorki posiekanym czosnkiem i świeżą bazylią.