Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

Czerwone naleśniki z owocami

Czerwone naleśniki z owocami

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Placek drożdżowy dla leniwych

Placek drożdżowy na szybko, dla zapracowanych mam! Nie odbiega smakiem, ani wyglądem od pracochłonnej drożdżówki twojej teściowej! Polecamy!   

składniki:
CIASTO:

  • 10 dag drożdży
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • pół szklanki mleka
  • 4 jajka
  • szklanka rodzynek
  • 4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg dowolnych owoców
  • cukier puder do posypania ciasta
KRUSZONKA:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka masła lub margaryny
  • 2 łyżki oleju

przyrządzanie:

  • Ciasto: Podane składniki włóż do większej miski, dokładnie wymieszaj ręką. Przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw na godzinę, w ciepłe miejsce.
  • W tym czasie przygotuj kruszonkę: wymieszaj wszystkie składniki, zagnieść ciasto, włóż na chwilę do zamrażarki.
  • Ciasto przełóż do dużej blachy.
  • Na cieście drożdżowym ułóż owoce, posyp pokruszoną w rękach kruszonką.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 45 minut.
  • Po wystudzeniu posyp pudrem.