Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Placek drożdżowy dla leniwych

Placek drożdżowy na szybko, dla zapracowanych mam! Nie odbiega smakiem, ani wyglądem od pracochłonnej drożdżówki twojej teściowej! Polecamy!   

składniki:
CIASTO:

  • 10 dag drożdży
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • pół szklanki mleka
  • 4 jajka
  • szklanka rodzynek
  • 4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg dowolnych owoców
  • cukier puder do posypania ciasta
KRUSZONKA:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka masła lub margaryny
  • 2 łyżki oleju

przyrządzanie:

  • Ciasto: Podane składniki włóż do większej miski, dokładnie wymieszaj ręką. Przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw na godzinę, w ciepłe miejsce.
  • W tym czasie przygotuj kruszonkę: wymieszaj wszystkie składniki, zagnieść ciasto, włóż na chwilę do zamrażarki.
  • Ciasto przełóż do dużej blachy.
  • Na cieście drożdżowym ułóż owoce, posyp pokruszoną w rękach kruszonką.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 45 minut.
  • Po wystudzeniu posyp pudrem.