Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Placek drożdżowy dla leniwych

Placek drożdżowy na szybko, dla zapracowanych mam! Nie odbiega smakiem, ani wyglądem od pracochłonnej drożdżówki twojej teściowej! Polecamy!   

składniki:
CIASTO:

  • 10 dag drożdży
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka oleju
  • pół szklanki mleka
  • 4 jajka
  • szklanka rodzynek
  • 4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg dowolnych owoców
  • cukier puder do posypania ciasta
KRUSZONKA:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka masła lub margaryny
  • 2 łyżki oleju

przyrządzanie:

  • Ciasto: Podane składniki włóż do większej miski, dokładnie wymieszaj ręką. Przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw na godzinę, w ciepłe miejsce.
  • W tym czasie przygotuj kruszonkę: wymieszaj wszystkie składniki, zagnieść ciasto, włóż na chwilę do zamrażarki.
  • Ciasto przełóż do dużej blachy.
  • Na cieście drożdżowym ułóż owoce, posyp pokruszoną w rękach kruszonką.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 45 minut.
  • Po wystudzeniu posyp pudrem.