Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

PULPECIKI RYBNE

Oto zdrowe i smaczne pulpeciki rybne. Wyglądają jak kuleczki z mięsa mielonego jednak są o niebo lepsze. Takie danie jest idealne dla dzieciaków i wegetarian. Wypróbujcie i Wy!

Chef Chuck's Fried Cod Fish Balls

składniki:

  • 250 g filetu z łososia
  • 150 g filetów z dorsza (soli lub halibuta), mogą być mrożone
  • 4 kawałki suszonych pomidorów z zalewy oliwnej
  • 2 łyżeczki koperku
  • sól i pieprz
  • ok. 2/3 bułki kajzerki + mleko do namoczenia
  • bułka tarta
  • olej roślinny / masło do smażenia

przyrządzanie:

  • Odciąć skórę z łososia i sprawdzić czy nie ma ości. Opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę. Filety białej ryby rozmrozić, opłukać, osuszyć, sprawdzić czy nie ma skóry i ości, pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w mleku (ok. 10 minut).
  • Do pojemnika melaksera – rozdrabniacza włożyć suszone pomidory, łyżkę oleju ze słoika oraz koperek. Rozdrobnić na małe kawałeczki lub na pastę.
  • Dodać łososia, białą rybę, odciśniętą namoczoną bułkę, doprawić solą, pieprzem i posiekać na mini kawałeczki (możemy posiekać składniki na desce). Jeśli masa jaką otrzymaliśmy będzie za rzadka aby ulepić z niej pulpeciki, można dodać do niej bułkę tartą.
  • Z powstałej masy formować małe kuleczki i obtoczyć je w bułce tartej. Rozgrzać patelnię, wlać olej roślinny i ułożyć pierwszą partię pulpecików. Gdy będą już ładnie zrumienione od spodu, przewrócić łopatką na drugą stronę i znów obsmażyć, powtórzyć smażenie z każdej strony. Zdjąć z patelni wymyć patelnię i usmażyć resztę pulpecików.

ODKRYJ Z NAMI PRZEPIS NA : Proste bułeczki z serem i skórką cytrynową >>>