Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gyros na talerzu

Gyros na talerzu

Pieczone pulpety z mozzarellą

Pieczone pulpety z mozzarellą

Domowy makaron cynamonowy

Domowy makaron cynamonowy

Racuszki marchewkowe

Racuszki marchewkowe

Sałatka z curry i ananasem

Sałatka z curry i ananasem

Aromatyczne ciasto miodowe- idealne na ŚWIĘTA!

Aromatyczne ciasto miodowe- idealne na ŚWIĘTA!

7 świątecznych przepisów na dania i desery z MAKIEM

7 świątecznych przepisów na dania i desery z MAKIEM

Przekąska krewetkowa z awokado

Przekąska krewetkowa z awokado

Rolada wieprzowa z nektarynkami

Rolada wieprzowa z nektarynkami

Pasztet pieczarkowy

Pasztet pieczarkowy

Obwarzanki z serem

Obwarzanki z serem

Rogaliki z konfiturą

Rogaliki z konfiturą

Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

Pierniki świąteczne z miodem

Pierniki świąteczne z miodem

Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami

Pieczone ziemniaki z bazylią

Pieczone ziemniaki z bazylią

Sałatka rzymska

Lekka sałatka, którą można jeść bez obaw o kalorie

składniki:

  • sałata rzymska
  • 4 pomidory
  • ogórek
  • żółta papryka
  • 2 cebule dymki ze szczypiorkiem
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

przyrządzanie:

  • Liście sałaty rzymskiej opłucz w zimnej wodzie, osusz, większe liście porwij. Pomidory umyj i pokrój w kawałki.
  • Ogórek umyj, nie obieraj, pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę. Dymkę posiekaj razem ze szczypiorkiem. Bułkę pokrój na cienkie kromki, posmaruj oliwą, podpiecz.
  • Zrób sos mieszając 8 łyżek oliwy, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.
  • Składniki sałatki delikatnie wymieszaj. Polej sosem.