Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Sałatka wielosmakowa

Szybka i pożywna sałatka wielosmakowa

składniki:

  • główka sałaty masłowej
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 4 paluszki surimi
  • pieprz kolorowy
  • kilka listków mięty
  • kilka listków bazylii
Sos:
  • majonez
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 4 łyżki wody
  • suszone zioła

przyrządzanie:

  • Sałatę umyj, porwij na kawałki i ułóż na talerzu. Jaja pokrój na ćwiartki, paluszki surimi na mniejsze kawałki, paprykę potnij w paseczki, ser feta rozdrobnij nożem na małe części, następnie tak przygotowane składniki ułóż na sałacie.
  • Posyp kolorowym pierzem. Polej odrobiną majonezu, a następnie sosem przygotowanym z wody, oleju, octu i suszonych ziół.
  • Udekoruj listkami świeżej mięty i bazylii.